Στο 20,6 διαμορφώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο του Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,7%, το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6% και Ελληνική Λύση 5,2%, 3,2% Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας 2,6, ΜεΡΑ25, 1,8%, Ποσοστό της τάξης 3,5 % απάντησε άλλο κόμμα ενώ το 12,2% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα για τον ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότεροι οι ερωτηθέντες απάντησαν 37% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 8% τον Στέφανο Κασσελάκη, το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα και 4% τον Κυριάκο Βελόπουλο. Νατσιός και Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν το 2 και 1% αντίστοιχα ενώ ποσοστό 30% συγκεντρώνει ο κανένας. Ποσοστό της τάξης του 5% απάντησε δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Βασική ανησυχία για τους πολίτες είναι η ακρίβεια με ποσοστό 46% να εκτιμά ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσουν καθόλου. Ποσοστό 33% εκτιμά ότι θα βοηθήσουν λίγο ενώ 14% αρκετά. Ότι θα βοηθήσουν πολύ απαντά το 2% και δεν ξέρω δεν απαντώ το 5%.

Επίσης το 72% των ερωτηθέντων (που είναι ενοικιαστές) απάντησαν ότι η άνοδος των ενοικίων δεν είχε για εκείνους επιπτώσεις ενώ το 27% είπε ότι μετακινήθηκε σε φθηνότερο ή μικρότερο χώρο Ποσοστό της τάξης του 1% είπε ότι έκλεισε την επιχείρησή του λόγω της αύξησης των ενοικίων.

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco, ποσοστό της τάξης του 40% είπε ότι ανησυχεί αρκετά ότι τον χειμώνα θα αναγκαστεί να περιορίσει τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης ενώ το 27% ανησυχεί πολύ. Ποσοστό 17% των ερωτηθέντων απάντησε λίγο ενώ το 12% καθόλου. Τέλος, 4% απάντησαν δεν ξέρω δεν απαντώ.

lifo.gr