Συνάντηση με τον υφυπουργό υποδομών κ. Ν. Ταχιάου είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο γραφείο του υπουργού στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις ζημιές που προκάλεσαν στην περιοχή τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα στάθηκε στο θέμα των καταστροφών στις υποδομές.

Ο κ. Τσιάκος επισήμανε στον κ. Ταχιάου ότι υπάρχουν γέφυρες οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές και θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις. Ειδικότερα στο έγγραφο που έδωσε στον υφυπουργό περιλαμβάνονται οι παρακάτω γέφυρες:

-Γέφυρα του ποταμού Καράμπαλη, μεταξύ των Τ.Κ. Καλλιθήρου – Αμπελικού.

-Γέφυρα του ποταμού Καλέντζη, στην Τ.Κ. Καλλιφωνίου (προς οικισμό Μαυρονερίου).

-Γέφυρα του ποταμού Καράμπαλη, μεταξύ των Τ.Κ. Ρούσσου – Κρύας Βρύσης.

Επίσης, ανάλογα προβλήματα παρουσιάζουν και οι γέφυρες, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Καρδίτσας και βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καρδίτσας:

-Γέφυρα του ποταμού Καλέντζη, μεταξύ των Τ.Κ. Μέλισσας – Πτελοπούλας.

-Γέφυρα μεταξύ της Τ.Κ. Ραχούλας και του οικισμού Παλαιοζωγλόπι (Μνήμα Χ. Φλωράκη).

Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες που υπάρχουν από τον Ιανό όπως είναι ο δρόμος Σαραντάπορο – Νεράιδα, ο δρόμος προς Παλαιοζωγλόπι και ο δρόμος προς Καροπλέσι – Γιαννουσείκα.

Από την πλευρά του υφυπουργός κ. Ν. Ταχιάος τόνισε πως ο ίδιος και οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν επισκεφτεί την περιοχή και έχουν εικόνα της καταστροφής. Επίσης είπε πως σε ότι αφορά τις γέφυρες έχουν χαρτογραφηθεί ώστε να γίνει η αποκατάσταση και ζήτησε από τον Δήμαρχο να αποσταλούν συμπληρωματικά στοιχεία για όποια σημεία ακόμη δεν έχουν ενταχθεί, κάτι που θα γίνει άμεσα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ζήτημα της εξεύρεσης χρηματοδότησης μελέτης για τρείς περιοχές της πόλης της Καρδίτσας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το δίκτυο ομβρίων. Πρόκειται για τις περιοχές Καροπλεσίτικα – Παλέρμο, Καμινάδες και για την περιοχή μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Τρικάλων κοντά στα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι για αυτές τις περιοχές θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε ακόμη και με ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα, να μην παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα. Οι επαφές του Δημάρχου με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για ζητήματα της πόλης θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.