Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Σοφάδων για το συντονισμό και τις εναπομείνασες εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του μεγάλου έργου της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου ακόμη και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος, παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς και η Διευθύντρια κ. Μαρία Καραγεώργου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παλαμά κ. Μαργαρίτα Κούτρα – Μπούσδρα και η Διευθύντρια κ. Καραμαλίγκα, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Καρδίτσας κ. Χ. Καρελάς , ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Καρδίτσας κ. Αχ. Ζαγορίτης, οι κκ Π. Κωνσταντάκος και Χρ. Χαλιαμάλιας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης του διυλιστηρίου και των αγωγών.

Όπως αναφέρθηκε ήδη έχουν ληφθεί δείγματα από την έξοδο του διυλιστηρίου, θα ληφθούν επιπλέον δείγματα από κάθε σταθμό διανομής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αγωγών με διυλισμένο νερό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τρεις κλάδους δικτύων μεταφοράς και διανομής του νερού, συνολικού μήκους 195 χιλιομέτρων και τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Ο προϋπολογισμός έφτασε τα 42 εκατ. ευρώ, θα υδρευθούν κάτοικοι 42 χωριών εκ των οποίων τα 22 στο Δήμο Σοφάδων.

Παράλληλα, ειδικά από τη ΔΕΥΑ Παλαμά επισημάνθηκε η ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε χωριά που αντιμετωπίζουν έντονα θέματα.

Όπως αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ενημερωτικές επισκέψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων σε κάθε οικίσκο, ενώ ο καθαρισμός των δικτύων θα ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η σταδιακή λειτουργία του έργου εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Σοφάδων η έναρξη λειτουργίας ενός έργου πνοής, ενός μεγάλου έργου συνεργασίας που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων βρίσκεται προ των πυλών. Τόνισε ότι δίνεται ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετώπιζε η ευρύτερη περιοχή, υδρευόμενη ως τώρα από γεωτρήσεις και με τον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρυμένο.

ertnews.gr