Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορά για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ότι θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο «γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία το μοτίβο της Ν.Δ.»

Σήμερα, Δευτέρα 1/4 το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν μπορεί τη στιγμή που όλοι θρηνούσαν, κάποιοι να έχουν προτεραιότητα να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».

«Αυτό δείχνει ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα μοτίβο σε όλα τα σκάνδαλα της Ν.Δ.: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία».

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για αλαζονεία. «Γίνεται αυτή η αποκάλυψη και ο κ. Μητσοτάκης μου κάνει προσωπική επίθεση ότι κρύβομαι πίσω από συμφέροντα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, είπε ότι «εμείς παραιτήσαμε τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού με τις αποκαλύψεις μας».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας, είπε ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνικής γνώμης».

Ανέφερε επίσης ότι εμπειρογνώμονες και η Ευρωπαία εισαγγελέας έχουν δηλώσει ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα τρένα δεν θα συγκρούονταν.

naftemporiki.gr