"Αυτή τη στιγμή η πόλη δίνει σκληρή μάχη για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Στις πληγείσες περιοχές γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η πλημμύρα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και μας περιμένει σκληρή δουλειά, μέχρι κάθε δημότης της Λάρισας να επιστρέψει στο σπίτι του", δηλώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. 

Όπως σημειώνει "ετούτη την ώρα θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους χιλιάδες εθελοντές που στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας βοήθησαν να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια των πληγέντων. Η συνεισφορά τους είναι συγκινητική και αναγνωρίζεται πια από όλους.

Όπως συγκινητική είναι και η προσφορά βοήθειας που έφτασε στη Λάρισα από όλη την Ελλάδα και πολλές γωνιές του κόσμου από δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η βοήθεια αυτή κράτησε και κρατάει όρθιους τους ανθρώπους που επλήγησαν, όχι μόνο γιατί βρήκαν από την πρώτη στιγμή είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και επειδή ένιωσαν πως σ’ αυτή την κρίση δεν είναι μόνοι. Από την πλευρά μας αφουγκραζόμαστε και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας".

Προσθέτει επίσης ότι "το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και ο Διοικητικός Μηχανισμός της Κοινωνικής Πρόνοιας από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν την ευθύνη της συγκέντρωσης της βοήθειας και του συντονισμού της προσπάθειας. Συγκεντρώθηκαν τόνοι υλικών πρώτης ανάγκης και κατευθύνονται στοχευμένα για να εξυπηρετήσουν όσους τα χρειάζονται.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας σε περιόδους κρίσης έχει διασφαλιστεί από όλες τις δημοτικές αρχές και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και εγγυάται ότι η βοήθεια θα φτάσει εκεί ακριβώς που χρειάζεται. Και απ΄ ότι φαίνεται από την εμπειρία και αυτών των ημερών, ο τρόπος αυτός είναι γνωστός όχι μόνο στους Δημόσιους φορείς αλλά και στους ιδιωτικούς. Ας λειτουργήσουμε, λοιπόν, συντονισμένα, αξιοποιώντας τις καλές πρακτικές μας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί, όσους σήμερα πλήττονται και ταλαιπωρούνται.

Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ τους εθελοντές και τους δωρητές για την τεράστια συμβολή τους στην προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να διαχειριστεί μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της πόλης μας. Και οι ευχαριστίες αυτές θα αποδοθούν και δημόσια για όσους το επιθυμούν μόλις η προσπάθεια ανασυγκρότησης της πόλης μας ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη συζήτηση αυτή την ώρα είναι περιττή".