Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,9 χλμ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν ανησυχούμε, είναι ένας σεισμός σε ένα παρακλάδι ρήγματος από τον σεισμό που είχε γίνει στη Σάμο και ήταν καταστροφικός. Αυτό το τμήμα του ρήγματος δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό. Αλλά και στην περίπτωση που μπορεί να εκδηλωθεί κάποιος μεγαλύτερος, θα εκδηλωθεί προς την μεριά της Τουρκίας» εξήγησε.

«Δεν μας προβληματίζει εδώ, στην Σάμο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα έχω επικοινωνήσει με τον δήμαρχο και με φορείς. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και για όποια εξέλιξη είμαστε εδώ, αν χρειαστεί να επέμβουμε επιχειρησιακά, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα».

naftemporiki.gr