Μπορεί ο Ιούνιος να μην κύλησε πολύ καλά για τα κάμπινγκ στο Πήλιο, λόγω κυρίως του καιρού, αλλά και των εκλογών και των πανελλήνιων εξετάσεων, όμως, οι κρατήσεις για τον Ιούλιο και κυρίως για τον Αύγουστο βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, υπάρχει η αισιοδοξία πως τα νούμερα θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019, το καλοκαίρι του οποίου, και προ πανδημίας, καταγράφηκε ρεκόρ. Οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, λόγω της αύξησης του κόστους λειτουργίας, όμως, από την άλλη οι Έλληνες έχουν στρέψει για οικονομικούς λόγους το βλέμμα τους προς το οργανωμένο κάμπινγκ, διότι είναι και πιο φθηνό από ξενοδοχεία και καταλύματα. Ο κ. Λουκάς Κουρελάς από το κάμπινγκ του Χορευτού, το οποίο άνοιξε τις πύλες του την τελευταία Κυριακή του Απριλίου, τόνισε πως ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού κρίνεται μέτριος κι αυτό οφείλεται κυρίως στον άστατο καιρό που επικρατούσε τον Ιούνιο. «Οι ακυρώσεις τον Ιούνιο ήταν αρκετές και ο λόγος ήταν κυρίως ο καιρός που δεν ήταν καλός με αρκετές βροχές» σημείωσε ο ίδιος.
Όσον αφορά στις κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επισήμανε πως αυτές κυλούν πολύ καλά. «Οι κρατήσεις για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα ξεπεράσουμε σε νούμερα την προ πανδημίας περίοδο και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το καλοκαίρι του 2019» ανέφερε ο ίδιος.
Εκτός από τους Έλληνες που είναι αρκετοί, οι οποίοι προτιμούν το κάμπινγκ του Χορευτού, άλλες εθνικότητες που έχουν κάνει κράτηση, είναι Γερμανοί και Γάλλοι, ενώ λίγοι προέρχονται από το Ισραήλ.
Οι τιμές είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με πέρσι και έχει σημειωθεί μία πολύ μικρή άνοδος, η οποία είναι «ανεπαίσθητη», σύμφωνα με τον ίδιο.
Τέλος, ο κ. Λουκάς Κουρελάς σημείωσε πως «οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς το οργανωμένο κάμπινγκ, μία τάση αυξημένη στο εξωτερικό. Ίσως στην Ελλάδα να οφείλεται και σε οικονομικούς λόγους η στροφή των Ελλήνων στο κάμπινγκ. Το σημαντικό είναι πως βλέπουμε να επιστρέφουν στο κάμπινγκ παλιοί, μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, αλλά και νέοι που δοκιμάζουν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία».
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Πασματζίδης από το κάμπινγκ στο Παπά Νερό τόνισε πως η αυλαία άνοιξε στις αρχές Μαΐου, ενώ ο Ιούνιος δεν κύλησε καλά και ο λόγος ήταν ο καιρός, οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι εκλογές.
Οι κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι σε υψηλά επίπεδα για το κάμπινγκ στο Παπά Νερό. «Οι κρατήσεις για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος πάνε πάρα πολύ καλά. Το κλίμα είναι «ζεστό» και είμαστε σχεδόν γεμάτοι» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Πιστεύω, όπως δείχνουν τα πράγματα, πως η φετινή χρονιά θα κλείσει καλύτερα από το καλοκαίρι του 2019, έτος κατά το οποίο σημειώθηκαν πολύ καλά νούμερα γενικότερα στον τουρισμό και τις αφίξεις».
Όσον αφορά στις τιμές ο ίδιος τόνισε πως είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρσι, σχεδόν στα ίδια επίπεδα, μιας και το κόστος λειτουργίας αυξήθηκε αρκετά.
Η πλειονότητα των κρατήσεων για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος αφορά Έλληνες, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχει κρατήσεις από 25 διαφορετικές χώρες. «Βέβαια από τους ξένους επισκέπτες κυριαρχούν οι Γερμανοί» σημείωσε.
Ο κ. Νίκος Πασματζίδης επισήμανε πως υπάρχει μία στροφή των Ελλήνων προς το οργανωμένο κάμπινγκ, το οποίο προσφέρει πιο φθηνές διακοπές. «Αυτή η τάση υπάρχει τα τελευταία 5 χρόνια, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η τάση λέει πως υπάρχει στροφή από τα ξενοδοχεία στα καταλύματα, από τα καταλύματα στο οργανωμένο κάμπινγκ και από το οργανωμένο κάμπινγκ στο ελεύθερο κάμπινγκ. Βέβαια αυτό έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα σε εμάς, διότι το οργανωμένο κάμπινγκ έχει κάποιους κανόνες που είναι δύσκολο να τους ακολουθήσουν και να τους τηρήσουν αυτοί που δεν έχουν ξανακάνει κάμπινγκ και προέρχονται από τα καταλύματα ή τα ξενοδοχεία».
Η κ. Γεωργία Παπασταματίου από το κάμπινγκ Louisa στον Πλατανιά Πηλίου επισήμανε πως η έναρξη για φέτος το καλοκαίρι έγινε την 1η Ιουνίου, με τον πρώτο μήνα να μην κυλά καλά.
Για τον Ιούλιο τα μηνύματα από τις κρατήσεις είναι αισιόδοξα, ενώ ο Αύγουστος είναι σχεδόν γεμάτος και είναι ένας μήνας πολύ δυναμικός από άποψη κρατήσεων. «Οι κρατήσεις για τον Αύγουστο είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από πέρσι, ενώ όλη η σεζόν θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το καλοκαίρι του 2019, ίσως και παραπάνω. Γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνουμε, είναι αισιόδοξα» σημείωσε η ίδια.
Τον Αύγουστο η συντριπτική πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε Έλληνες, ενώ για τον Ιούλιο οι προτιμήσεις προέρχονται από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία και Βουλγαρία. «Ο Ιούλιος έχει κρατήσεις από πολλούς Ρουμάνους και Βούλγαρους, αλλά δεν λείπουν και οι «διαχρονικοί» Γάλλοι, Γερμανοί και Ολλανδοί. Ο Αύγουστος εκτός από τους ξένους τουρίστες, πολλοί είναι οι Έλληνες που έχουν κάνει κράτηση στο κάμπινγκ» ανέφερε η ίδια.
Οι τιμές στο κάμπινγκ Louisa στον Πλατανιά παρέμειναν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
Σύμφωνα με την κ. Γεωργία Παπασταματίου, υπάρχει μία στροφή προς το οργανωμένο κάμπινγκ τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, αλλά και στην εμπειρία. «Στα τηλέφωνα που χτυπάνε, καταλαβαίνεις από την κουβέντα που κάνεις με τον πελάτη, πως οικονομικοί λόγοι είναι αυτοί που τον στρέφουν στο κάμπινγκ. Εξάλλου το οργανωμένο κάμπινγκ αποτελεί έναν τρόπο για φθηνές διακοπές. Βέβαια είναι και αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία» κατέληξε η ίδια.

e-thessalia.gr