Τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία θα διενεργηθούν αύριο Πέμπτη (14/3) στην Αττική, ξεκινώντας από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν περισσότερα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα σε έναν μήνα, θα έχουν ενταχθεί στο Θεσμό όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

«Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας, έγιναν απογευματινά χειρουργεία στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ. Σήμερα θα κάνουν άλλα 5 νοσοκομεία, αύριο άλλα 10 νοσοκομεία και μέσα σε ένα μήνα θα έχουν μπει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Άρα, όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν, τι λένε;», δήλωσε ο Υπουργός, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη (13/3) στον ΑΝΤ1.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πέντε επεμβάσεις καταρράκτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία από όλη την Ελλάδα.

«Όταν τους ρώτησα «γιατί τόσο μεγάλη ζήτηση» μου απάντησαν ότι η διαφορά της τιμής σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Άρα, αυτοί οι πέντε που θα χειρουργηθούν σήμερα το απόγευμα φεύγουν από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων και πέντε συμπολίτες μας που ήταν σε αναμονή θα χειρουργηθούν νωρίτερα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο βασικότερος λόγος της μεταρρύθμισης αυτής είναι να καταστήσει το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ πιο ελκυστικό, δηλαδή να μπορεί να έχει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος, ο νοσηλευτής και ο τραυματιοφορέας υψηλότερες αμοιβές. Τους δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο ΕΣΥ» πρόσθεσε.

insider.gr