Απαιτήθηκαν παρά πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων στο Βόλο, καθώς και να δαπανηθούν χρηματικοί πόροι, που έφτασαν τα 5εκ.€ και λίγο πριν κλείσει τα δυο χρόνια λειτουργίας, σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, αποφάσισε τους όρους διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του.

Το πολυώροφο κτίριο της Φιλελλήνων αποφασίστηκε να έχει τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας τα 60.000€ ετησίως ή τα 5.000€ μηνιαίως. Ο πλειοδότης που θα προκύψει θα εκμεταλλευτεί το σύνολο του κτιρίου που αποτελείται από το ισόγειο, (6) έξι ορόφους, δώμα και (7) επτά υπόγεια, με τη συνολική δυναμικότητα θέσεων στάθμευσης της 252. H διάρκεια της μίσθωσης θα είναι δωδεκαετής (12 χρόνια ), ενώ θα παρέχεται στον μισθωτή δικαίωμα παράτασης της μίσθωσης μέχρι δώδεκα (12) χρόνια.

Πάντως ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, στα εγκαίνια του κτιρίου στάθμευσης το Σεπτέμβριο του 2021 εμφατικά είχε τονίσει ότι, ” παραδίδει στην πόλη και στους πολίτες ένα έργο, που χρηματοδοτήθηκε από τα χρήματα των δημοτών και σε αυτούς επιστρέφει, για να τους εξυπηρετήσει. Κόντρα σε όσους υποστήριζαν, ότι αυτό το έργο για να ολοκληρωθεί θα πρέπει η πόλη να χρεωθεί, παραδίδεται λοιπόν το έργο αυτό χωρίς χρέος. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το πάρκινγκ και να εξυπηρετήσει τους δημότες και όχι να γίνει ο δήμος επιχειρηματίας που θα παίρνει από τους δημότες”.

ertnews.gr