Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την μαραθώνια ανακριτική διαδικασία οι δύο κατηγορούμενοι 40 και 48 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ στις 9 Απριλίου 2021 στον Άλιμο έξω από το σπίτι του.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 10:30 χθες το πρωί και οι απολογίες τους διήρκεσαν συνολικά έξι ώρες. Μετά από περίπου τρεις ώρες διάσκεψη, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με τη συνήγορο τους και οι δύο αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα σύμφωνα με την υπεράσπιση τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάσει των οποίων οδηγήθηκαν στη σύλληψη.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο 30ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως έχουν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

naftemporiki.gr