Το Εκουαδόρ επιβλήθηκε με 2-0 του Κατάρ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου. Η ομάδα του Αλφάρο πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Ένερ Βαλένσια στο πρώτο ημίχρονο.

Τη δεύτερη αγωνιστική, το Κατάρ αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη. Το Εκουαδόρ αγωνίζεται κόντρα στην Ολλανδία, μεγάλο φαβορί του πρώτου ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο τρίτο λεπτό αλλά το γκολ του Βαλένσια ακυρώθηκε μέσω του VAR για οφσάιντ. Το Κατάρ δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι στη μεσαία γραμμή με το Εκουαδόρ να κερδίζει πέναλτι στο 15’ μετά από ανατροπή του αρχηγού της ομάδας από τον τερματοφύλακα Αλ Σεντ.

Ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε ήταν ψύχραιμος και άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Εκουαδόρ ήταν συνεχώς στην επίθεση και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 20’ η ομάδα του Αλφάρο είχε νέα καλή στιγμή με τον Καϊσέδο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 31’ το Εκουαδόρ έκανε το 0-2. Ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις. Στις καθυστερήσεις ο Αλί βρέθηκε ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Κατάρ.

Το Εκουαδόρ είχε δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 52’ ο Πρεσιάδο σούταρε από μακρινή απόσταση και τρία λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Κατάρ απέκρουσε φαλτσαριστό σουτ του Ιμπάρα από το ύψος της περιοχής.

Στο 62’ ήταν η σειρά του Κατάρ να απειλήσει με τον Μιγκέλ αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, από εκεί και πέρα.

Στο 75΄ο Αφίφ σούταρε από μακρινή απόσταση χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 81′ το Εκουαδόρ έβγαλε μία ακόμη καλή επίθεση αλλά ο τερματοφύλακας του Κατάρ ήταν σε ετοιμότητα και έκοψε την προσπάθεια του Σιφουέντες.

Οι διοργανωτές είχαν νέα μεγάλη φάση στο 87ο λεπτό. Ο Μουντάρι έκανε ωραίο βολέ από πλάγια θέση αλλά αστόχησε.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ