Πνίγηκαν 450 ζώα σε μονάδα στην Τερψιθέα Λάρισας

Όσο πέφτουν τα νερά στον κάμπο αρχίζουν να πληθαίνουν οι ιστορίες καταστροφής και θλίψης ανθρώπων που έχασαν το βιός τους, με το μέγεθος του κακού αποκαλύπτεται.

Κτηνοτροφικό κεφάλαιο ανυπολόγιστης αξίας χάθηκε σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Στη Λάρισα, στην Τερψιθέα, λίγο πριν την αερολέσχη, ολοκληρωτική είναι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ, η καταστροφή μιας από τις πιο οργανωμένες φάρμες της περιοχής στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά 450 πρόβατα, και μαζί άλογα και πουλερικά που υπήρχαν στην εγκατάσταση (φωτογραφίες).

Την τραγική κατάληξη των ζώων διαπίστωσε χθες το απόγευμα ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Πατσιούρας ο οποίος κατάφερε να πλησιάσει με κανό. Εκτός από τα ζωντανά καταστράφηκαν ακόμα ζωοτροφές, μηχανήματα, και καλλιέργειες που είχε στην ιδιοκτησία του. Τα πάντα πνίγηκαν μέσα σε τρία μέτρα νερό. 

Η πλημμύρα επέφερε μεγάλο πλήγμα στην κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες της Θεσσαλίας, τις συνέπειες της οποίας θα δούμε σύντομα.

Το κράτος οφείλει να παρέμβει, σοβαρά και οργανωμένα.  

Κώστας Τόλης, Εφ. ΚΟΣΜΟΣ Σαββατοκύριακο

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.