“Αγανάκτηση και απογοήτευση” εκφράζουν κάτοικοι της συνοικίας Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν, βυθισμένες στα νερά.

Όπως υποστηρίζουν, παρότι η κυβέρνηση τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα απαλλαγούν από τον φόρο ακινήτων, εκείνοι έλαβαν τα ειδοποιητήρια να πληρώσουν, αν και τα περισσότερα από τα σπίτια τους είναι ακόμη ακατοίκητα, ενώ, μάλιστα, όπως σημειώνουν, δεν έχουν λάβει το ποσό της πρώτης αρωγής.

Το απόγευμα της Τρίτης (9/4) δεκάδες κάτοικοι της συνοικίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη διάρκεια της οποίας ζήτησαν “να σταματήσει ο εμπαιγμός και να αποκατασταθεί η αδικία”, όπως σημείωσαν. Επίσης, έκαψαν τα ειδοποιητήρια που έλαβαν.

Πλημμυροπαθείς της Λάρισας καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για πλημμυρισμένα σπίτια

Οι συγκεντρωμένοι χαρακτήρισαν προκλητική την απάντηση της ΑΑΔΕ ότι τα ειδοποιητήρια εστάλησαν σε εκείνους που δεν υπέβαλλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και παρέθεσαν στοιχεία ότι προχώρησαν κανονικά στην υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνταν.

Πλημμυροπαθείς της Λάρισας καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για πλημμυρισμένα σπίτια

Για το θέμα παρενέβησαν και βουλευτές του νομού που στηρίζουν τον αγώνα τους..

«Η λέξη ντροπή είναι ελάχιστη μπροστά στο μέγεθος της εξαπάτησης από το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης. Η κ. Λίτσα Λιακούλη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία και αναλγησία», ενώ ερώτηση για να απαλλαγούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τον ΕΝΙΑ κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που καλεί την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις και να προχωρήσει στην απαλλαγή πληρωμής του συγκεκριμένου χαρατσιού».

ertnews.gr