Ο (Burt Young) Μπαρτ Γιανγκ, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός για την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του ως βοηθός του Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Rocky», πέθανε στα 83 του χρόνια.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη από την κόρη του Anne Morea Steingieser σύμφωνα με τους New York Times.

Ο ηθοποιός πήρε τον ρόλο του Paulie Pennino στο «Rocky» χωρίς να περάσει, όπως είχε αποκαλύψει, από οντισιόν.

«Ήμουν ο μοναδικός ηθοποιός που δεν έκανε οντισιόν στο «Rocky». Και πήρα τα περισσότερα χρήματα για αυτό» δήλωνε χαρακτηριστικά το 2017 στο Rumpus.

Ο ρόλος του 1976 στην ταινία που έγραψε ο Sylvester Stallone του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

«Ο Burt Young είναι αποτελεσματικός ως ο καλύτερος φίλος του Rocky» έγραφαν ως κριτική για την ταινία οι New York Times που είχαν κατακεραυνώσει την υπόλοιπη ταινία.

«Θα λείψεις πολύ σε μένα και τον κόσμο»

«Τον έκανα έναν σκληρό τύπο με ευαισθησία» δήλωνε ο Burt Young για τον ρόλο του Paulie. Έναν ρόλο που επανέλαβε άλλες πέντε φορές στη συνέχεια με πιο πρόσφατο το «Rocky Balboa» το 2006. «Είναι πραγματικά ζαχαρωτό παρόλο που φωνάζει πολύ».

Ο χαρακτήρας του Burt Young Paulie πέθανε το 2012, κρατώντας τον ηθοποιό μακριά από το «Creed» του 2015, αλλά η συνεισφορά του στις ταινίες παραμένει.

«Στον αγαπημένο μου φίλο Burt Young. Ήσουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο… RIP» έγραψε ο Sylvester Stallone αποχαιρετώντας τον ηθοποιό στο Instagram.

tanea.gr