Ενώ τα περισσότερα παιδιά περιμένουν δώρα, σοκολατένια γλυκά, λαμπάδα από τους νονούς και γιορτινό κλίμα τις άγιες ημέρες του Πάσχα, υπάρχουν δυστυχώς και τα παιδιά που είναι παρατημένα στα νοσοκομεία Παίδων, χωρίς αγάπη και θαλπωρή.

Όπως αναφέρει στο Open ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «25 παιδιά κακοποιημένα, εγκαταλειμμένα πέρασαν Πάσχα στα 3 νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και είναι πολλά άλλα ακόμη στις παιδιατρικές κλινικές των Γενικών νοσοκομείων.

Βρίσκονται εκεί με εισαγγελική διαταγή, υποτίθεται να κάνουν εξετάσεις αλλά οι ελλείψεις προνομοιακών μονάδων τα κάνουν να παραμένουν επί μακρόν στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Πέρασαν Πάσχα στις κλινικές τους, στα δωμάτια, στους διαδρόμους, χωρίς οικογενειακή θαλπωρή, χωρίς να νιώσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως τα παιδιά αυτά θα πρέπει να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες, όπου υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα παιδιά έτσι εμφανίζουν και μια παραβατική συμπεριφορά στα νοσοκομεία».

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, τα παιδιά μειώθηκαν σε σχέση με τα 70 και 80 που υπήρχαν μόνα τους στα νοσοκομεία.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα νοσοκομεία, τις εισαγγελικές αρχές και υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου με τόσες καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, αυτό είναι συγκυριακό αυτό μπορεί σε λίγες μέρες να αυξηθούν και πάλι τα παιδιά γιατί το πρόβλημα που είναι η έλλειψη προνομοιακών δομών παραμένει. Έχουν μείνει παιδιά μήνες και ένα χρόνο και δύο χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ethnos.gr