Πολλούς παραπονεμένους βρίσκει ο επίλογος των προκαταβολών αποζημιώσεων για ζημιές φυτικής παραγωγής από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, αφού μετά το πέρας της διαδικασίας πίστωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου, δύο στις τρεις περιπτώσεις αμυγδαλοπαραγωγών από την Θεσσαλία, διαπιστώνει πως έμεινε εκτός πληρωμής.

Αν και ο ΕΛΓΑ μαζί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν ανακοινώσει ότι η σημερινή πληρωμή θα περιλαμβάνει και προκαταβολές ύψους 150 ευρώ το στρέμμα για τα αμύγδαλα που επλήγησαν από τον παγετό την περασμένη άνοιξη, στην πράξη πληρώθηκαν μόνο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις παραγωγών.

Αναφορές που φτάνουν στο agronews.gr, θέλουν τις αποζημιώσεις για τα αμύγδαλα να τις έχουν λάβει μόνο παραγωγοί που είχαν δηλώσει ζημιές από τον παγετό αλλά και από τον Daniel.

Με άλλα λόγια, όσοι παραγωγοί αμυγδάλων είχαν μόνο ζημιά από παγετό, δεν πληρώθηκαν. Εκείνοι που είχαν θέμα με τον Daniel και δεν είχαν δηλώσει ζημιά από παγετό, επίσης δεν πληρώθηκαν. Πληρώθηκαν δηλαδή μόνο αυτοί που είχαν δηλώσει ζημιά από παγετό αλλά είχαν και θέμα με τον Daniel.