Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα (Πέμπτη 30/11), η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη» στην Ε.Ο. Μουζάκι - Ελληνόκαστρο – Αμυγδαλή – Κρυοπηγή – Ανθοχώρι, δίπλα από τη σιδερένια «Μπέλεϋ», την οποία είχε τοποθετήσει ο στρατός προσωρινά στο δρόμο, (πάνω από τον ποταμό Πάμισο), μετά την καταστροφή της παλιάς από τον κυκλώνα «Ιανό» το Σεπτέμβριο του 2020, μέχρι να κατασκευαστεί η σημερινή καινούργια.

Η γέφυρα μήκους 79 μέτρων και πλάτους 6,40 μέτρων (με πλευρικά πεζοδρόμια πλάτους 0,80 μ.), ήταν έτοιμη αρκετές ημέρες, αλλά οι βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν να γίνει η αναγκαία διαγράμμιση ώστε να παραδοθεί. Αυτό έκαναν το πρωί τεχνικά συνεργεία της κατασκευάστριας ΤΕΡΝΑ-ΑΕ, παρουσία του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολ. Προστασίας κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, της Προϊσταμένης Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας – Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βάσως Πετσιά, των τεχνικών της Εταιρίας κ. Κώστα Κιτσοκώστα & κ. Δημήτρη Μπούτζα και κατοίκων της περιοχής.

Υπογραμμίζεται ότι λόγω των σημαντικών ζημιών, (κατολισθήσεις και καταπτώσεις), που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» το 2020, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο από το φαινόμενο «Daniel» στη συγκεκριμένη οδό που συνδέει το Μουζάκι με την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της μετά το Ανθοχώρι προς την Κερασιά, δεδομένου κιόλας ότι σε κάποια σημεία έχει πλέον γκρεμιστεί ο δρόμος.

 

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε ότι αφορά στο νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου στο οποίο επίσης κατασκευάστρια είναι η ΤΕΡΝΑ-ΑΕ, πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα κτιριακά, τα μηχανολογικά, τα ηλεκτρολογικά, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των εσωτερικών χώρων, ενώ ασφαλτοστρώθηκε ο περιβάλλον χώρος.

Ωστόσο, για να παραδοθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις προς χρήση, θα πρέπει να εκδοθούν απαραίτητες εγκρίσεις που προβλέπονται στην οικοδομική άδεια. Η πρώτη τεχνική αυτοψία έγινε σήμερα το πρωί με τον έλεγχο δόμησης στον οποίο παρέστη ο Δήμαρχος κ. Φ. Στάθης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωκράτης Κωτίνας, θα ακολουθήσουν η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, τεχνικές εγκρίσεις και βέβαια η σύνδεση – παροχή για το φυσικό αέριο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Φ. ΣΤΑΘΗ 

Σε δήλωσή του για τις παραπάνω ευχάριστες εξελίξεις, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης επισήμανε: «Εκφράζουμε ως Δημοτική αρχή τη μεγάλη ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση δυο πολύ σημαντικών έργων στην περιοχή που θα συμβάλλουν καθοριστικά, αφενός στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αφετέρου στην αναβάθμιση των παροχών πρωτοβάθμιας περίθαλψης προς τους συνδημότες μας. Η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη» που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, επιλύει οριστικά το πρόβλημα ασφαλούς διέλευσης οχημάτων και πεζών πάνω από τον ποταμό Πάμισο στην υφιστάμενη οδική σύνδεση του Μουζακίου με ορεινές Τοπικές Κοινότητες. Το δε νέο Κέντρο Υγείας που ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ικανοποιεί πλήρως την προσδοκία των συμπολιτών μας να αποκτήσουν μια σύγχρονη δομή υγειονομικής φροντίδας. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών και τηνΤΕΡΝΑ-ΑΕ για την επισταμένη επίβλεψη και προώθηση των δυο έργων. Αποδίδω όμως τα εύσημα και στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας,στους συνεργάτες μου στο Δήμο, για τη συνεχή παρακολούθηση της εξελικτικής πορείας των συγκεκριμένων κρίσιμων κατασκευαστικών παρεμβάσεων και για τη σκληρή δουλειά που έκαναν προκειμένου να διευθετηθούν γρήγορα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναγκαίες αδειοδοτικές και άλλες διαδικασίες για την ομαλή εκτέλεση και περαίωσή τους».