Ημιτελής παρέμεινε η προσπάθεια δημιουργίας φορέα τουρισμού ν. Καρδίτσας, τουλάχιστον για το 2023, με το βλέμμα πλέον να στρέφεται στην χρονιά που διανύουμε και το κατά πόσο θα υλοποιηθεί η προσπάθεια που αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net, το εμπόδιο που προέκυψε είχε να κάνει με την μη λήψη της σχετικής απόφασης από τον Δήμο Μουζακίου, καθώς δεν είχε εγγραφεί το σχετικό ποσό στον προϋπολογισμό.

Θυμίζουμε ότι στον φορέα, πέραν του Επιμελητηρίου συμμετέχουν οι έξι Δήμoι, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπoλη. Οι φορείς συμβάλλουν με 20.000 ευρώ έκαστος ετησίως, πλην της εκκλησίας που συμμετέχει με μικρότερο ποσό. Την λειτουργία του φορέα επρόκειτο να αναλάβει η ΑΝ.ΚΑ.

Το εμπόδιο που προαναφέραμε δεν επέτρεψε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και τώρα, απαιτούνται νέες αποφάσεις των Δ.Σ. των συμμετεχόντων, για το 2024, για να γίνουν βήματα υλοποίησης.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ., Φάνης Στάθης, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, υπογράμμισε ότι όντως παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε πως ο Δ. Μoυζακίου, εφόσον υπάρχει η σχετική διάθεση και από τους υπόλοιπους φορείς, είναι έτοιμος να συμμετάσχει.

Από την πλευρά του ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ κ. Λαμπρόπουλος, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές για να γίνει πράξη ο πολύ σημαντικός για τον νομό, όπως τον χαρακτήρισε, φορέας τουρισμού.