Στο καταφύγιο «Αποστολίδης» μεταφέρθηκε τα ξημερώματα η γυναίκα που τραυματίστηκε την Τρίτη έπειτα από πτώση στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο.

Στελέχη της 2ης και την 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και πυροσβέστες από την Υπηρεσία Λιτοχώρου εντόπισαν τη γυναίκα από τη Σερβία μαζί με το σύντροφό της στο σημείο που είχε ακινητοποιηθεί σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στη θέση Λάκκα και την μετέφεραν με ασφάλεια στο καταφύγιο.

Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της αρχικά σε ασφαλή τοποθεσία και στη συνέχεια σε νοσοκομείο καθώς χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης όταν λίγο πριν τις 21:00 η γυναίκα από τη Σερβία, έπεσε σε «τρύπα» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Ο φίλος της που βρισκόταν μαζί της ενημέρωσε αρχικά συγγενείς της στην Σερβία και εκείνοι με την σειρά τους, επικοινώνησαν με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα ξημερώματα τα στελέχη που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν τη γυναίκα με το φίλο της.

ieidiseis.gr