Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ελέγχου Οπτικής Οξύτητας για τα παιδιά που φοιτούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καρδίτσας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργάνωσαν και υλοποίησαν το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου, μετά τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, των παιδιών που συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν στον Πρόδρομο, στην Καρδιτσομάγουλα, στο Αρτεσιανό και στην Καρδίτσα (Γιολδάση).

Ο έλεγχος της Οπτικής Οξύτητας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αφορά στην υγεία των ματιών μας, η οποία ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Στόχος της δράσης ήταν ο προληπτικός έλεγχος της όρασης των παιδιών, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Καρδίτσας και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας συνεργάζονται για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε πληθυσμιακές ομάδες του τόπου μας, με στόχο την Προαγωγή της Υγείας. Μέσα από δράσεις που θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και που θα είναι προσιτά για τους πολίτες, ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή όλων.

Σημαντική η συμβολή των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ και της προϊσταμένης του τμήματος Παιδείας, Διοικητικής Υποστήριξης & Προγραμματισμού Εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας, καθώς αποτέλεσαν σημαντικό αρωγό στην όλη προσπάθεια.