Ανάμεσα στις πέντε χώρες που έχουν ανακάμψει πλήρως όσον αφορά την επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2019 είναι η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Airports Council International (ACI).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του οργανισμού, συνολικά η ευρωπαϊκή αεροπορική επιβατική κίνηση είναι επί του παρόντος 7,6% χαμηλότερη από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ωστόσο, πέντε ευρωπαϊκές αγορές ξεχωρίζουν καθώς έχουν ανακάμψει πλήρως και κινούνται στα μεγέθη κυκλοφορίας του 2019. Πρόκειται για τις εξής πέντε χώρες: Τουρκία, Κύπρος, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελλάδα και Αλβανία.

Το ίδιο κλίμα διακρίνεται στα στοιχεία του Eurocontrol, που αναμένει υψηλά επίπεδα κίνησης αυτό το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι οι καθημερινές πτήσεις μέσω του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Το Eurocontrol, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη, έχει προειδοποιήσει μάλιστα για πιθανά προβλήματα στους δημοφιλείς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι η Αθήνα. Με βάση τα τρέχοντα σχέδια, αναμένεται υψηλή κίνηση στις εξής περιοχές: Ρενς, Μασσαλία, Καρλσρούη, Αθήνα, Μακεδονία και Βουδαπέστη, αναφέρει η έκθεση. Αυξημένη κίνηση αναμένεται να έχουν επίσης οι εξής περιοχές: Βρυξέλλες, Ζάγκρεμπ, Λευκωσία, Βρέμη, Καζαμπλάνκα, Σκόπια, Βαρσοβία, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σεβίλλη και Λονδίνο.

naftemporiki.gr