Μόλις 18 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από κορονοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ο αριθμός καταγράφεται ως ο χαμηλότερος από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι λιγότεροι ασθενείς (μόλις 18 ασθενείς) από το 2020, ενώ στις απλές κλίνες η κατάσταση εμφανίζεται σταθερή.

«Σήμερα με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, έχουμε θετικό ρεκόρ νοσηλειών από κορονοϊό σε ΜΕΘ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

«Στις απλές κλίνες σταθερή κατάσταση. Σήμερα νοσηλεύονται 542 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες. Χθες νοσηλεύονταν 566 ασθενείς με κορονοϊό και την περασμένη εβδομάδα 21/8/2023 νοσηλεύονταν 546 ασθενείς με κορονοϊό. Καμία σχέση με τα αντίστοιχες νοσηλείες πέρσι τέτοια περίοδο», τονίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Σεπτέμβριος πέρυσι ξεκίνησε με 1.382 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και 120 ασθενείς με κορονοϊό σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, η πορεία αυτή δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος εξαιτίας και των άλλων εποχικών ιώσεων που θα συνυπάρξουν με τον κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή το ΕΣΥ μαραζώνει λόγω μαζικών παραιτήσεων και τραγικής υποστελέχωσης.

iatropedia.gr