Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Φίλοι μου, ελπίζω να εκμεταλλευτήκατε τη black Friday και να προμηθευτήκατε βιβλία. Χριστούγεννα έρχονται! Αν πάλι ακόμα ψάχνετε, πάρτε ιδέες από τις προτάσεις που ακολουθούν. Πάντα τα καλύτερα για σας.

1-Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο «Το θεώρημα της αγάπης», ντεμπούτο της συγγραφέως Ali Hazelwood. Η μετάφραση ανήκει στην Χριστίνα Παναγιώτου.

Ένα ρεαλιστικό και ρομαντικό μυθιστόρημα, με χιούμορ, εύστοχους διαλόγους και ατάκες. Τι συμβαίνει όταν οι πράξεις δεν επαληθεύουν τη θεωρία;

Όταν μια ψεύτικη σχέση μεταξύ επιστημόνων συναντά την ακαταμάχητη δύναμη της έλξης, ρίχνει τις προσεκτικά υπολογισμένες θεωρίες μιας γυναίκας για την αγάπη στο χάος. Γκάφες απειρίας και γοητευτικοί τρόποι που θα σας κάνουν να κρυφοαναστενάξετε.

Οι πρωταγωνιστές είχαν έντονη χημεία, με απολαυστικά παιχνίδια και πειράγματα, αν και την παράσταση κλέβουν οι δευτερεύοντες καλοχτισμένοι ήρωες. Καλή ισορροπία σε αγωνία και συγκίνηση. Η συγγραφέας εμμέσως πλην σαφώς θίγει ζητήματα ανδροκρατίας, φιλίας, δύναμης, απώλειας και παρενόχλησης με ιδιαίτερη γλώσσα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Όλιβ Σμιθ είναι υποψήφια διδάκτορας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και δέχεται ως πραγματικότητα μόνο ό, τι μπορεί να υποστηριχθεί από δεδομένα. Ως αποτέλεσμα δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα και στις μακροχρόνιες σχέσεις, παρόλο που η καλύτερή της φίλη, η Αν, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή.

Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά και ότι προχωράει στη ζωή της, η Όλιβ λέει ένα μικρό ψεματάκι… ότι βγαίνει με κάποιον, και μάλιστα ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Όμως η Αν δεν ξεγελιέται εύκολα.

Ως γνήσια επιστήμονας η Όλιβ πανικοβάλλεται και για να της το αποδείξει φιλάει τον πρώτο άντρα που βλέπει μπροστά της! Ο άντρας αυτός τυχαίνει να είναι ο Άνταμ Κάρλσεν, ένας από τους πιο απρόσιτους και απαιτητικούς καθηγητές του Στάνφορντ.

Παραδόξως, ο Άνταμ συμφωνεί να κρατήσει το μυστικό της και να γίνει κάτι σαν ψεύτικο αγόρι της, αφήνοντας άφωνη την Όλιβ. Και όταν σε ένα συνέδριο ένα απάντεχο συμβάν βάζει σε κίνδυνο την καριέρα της, ο Άνταμ κάνει πάλι την έκπληξη και την υποστηρίζει.

Ξαφνικά το μικρό τους πείραμα μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και η Όλιβ ανακαλύπτει ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο περίπλοκο από ένα θεώρημα για την αγάπη είναι το να βάλει τη δική της καρδιά στο μικροσκόπιο.

Συγγραφέας: Ali Hazelwood

ISBN: 978-960-653-877-3

Αρ. σελίδων: 504

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Διόπτρα

2-Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο χειμώνας των λεόντων» της συγγραφέως Στεφάνια Άουτσι. Η μετάφραση ανήκει στην Βιολέττα Ζεύκη.

Η ιστορία των Φλόριο συνεχίζεται με το δεύτερο βιβλίο, μετά το Οι λέοντες της Σικελίας. Πρόκειται για τον δεύτερο τόμο της διλογίας με πρωταγωνιστές τη συγκεκριμένη οικογένεια. Μια ιταλική εμπορική οικογένεια που άλλαξε το ρου της ιστορίας της Σικελίας κι έπαιξε μεγάλο ρόλο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Παλέρμο. Η άνοδος και η πτώση της οικονομικής αυτοκρατορίας των Φλόριο. Μετανάστευση, φιλοδοξίες, μεγαλεία, θλίψη. Η ιστορία χέρι χέρι με τις αφηγήσεις, η δύναμη με τις αδυναμίες, το μεγαλείο με την παρακμή.

Μια οικογενειακή σάγκα στη Σικελία του 19ου αιώνα η οποία δε διστάζει να θίξει ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα ως σήμερα. Με πρόζα απλή κι ανεπιτήδευτη, η συγγραφέας καταπιάνεται με ισχυρούς χαρακτήρες, χωρίς να εξωραΐζει τις άσχημες πλευρές της οπισθοδρομικής σικελικής κοινωνίας. Ολοζώντανες εικόνες εποχής, μελωδίες, τέχνη, μυρωδιές και ήχοι σε μια Νότια Ιταλία που ψάχνει το στίγμα της στον αιώνα που αλλάζει.

Βρίσκουμε πάλι τους Florio και τους διαδόχους τους, βιώνοντας γεγονότα που στιγμάτισαν την ιταλική ιστορία του 19ου αιώνα. Έντονα τα στοιχεία της τοπικότητας, δείγμα της αγάπης της συγγραφέως για το σκηνικό της ιστορία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Νίκησαν τελικά, οι Φλόριο, οι Λέοντες της Σικελίας. Είναι πια παρελθόν το φτωχομάγαζο στο κέντρο του Παλέρμο. Τώρα πια έχουν μέγαρα κι εργοστάσια, πλοία και τονάρες, μετάξια και κοσμήματα. Κερδίζουν τα πάντα και χάνουν τα πάντα, οι Φλόριο.

Κι όμως αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της απίστευτης ιστορίας τους. Γιατί τούτος ο πατέρας και τούτος ο γιος, τόσο διαφορετικοί, τόσο ανόμοιοι μεταξύ τους, έχουν στο πλάι τους δύο γυναίκες επίσης πολύ διαφορετικές, αν και εξαιρετικές και οι δύο: τη Τζοβάνα, τη σύζυγο του Ινιάτσιο, σκληρή και εύθραυστη σαν κρύσταλλο, γεμάτη πάθος αλλά διψασμένη για αγάπη, και τη Φράνκα, τη σύζυγο του γιου Ινιάτσιο, την πιο όμορφη γυναίκα στην Ευρώπη, που η χρυσαφένια της ζωή γίνεται θρύψαλα κάτω από τα χτυπήματα μιας αδυσώπητης μοίρας.

Αυτές οι δύο γυναίκες θα ζήσουν την πραγματική άνοδο και πτώση -συναρπαστική και τρομερή, ένδοξη και τραγική- μιας οικογένειας η οποία, για μια μονάχα ατελείωτη στιγμή, φώτισε τον κόσμο. Και χάρη σ’ αυτές τις γυναίκες θα καταλάβουμε για ποιο λόγο, μετά από τόσα χρόνια, οι Φλόριο εξακολουθούν να ζουν, να δίνουν ακόμα ζωή στην καρδιά ενός νησιού και μιας πόλης. Μοναδικοί και αλησμόνητοι.

Συγγραφέας: Στεφάνια Άουτσι

ISBN: 978-960-645-351-9

Αρ. σελίδων: 880

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

3-«Το σφουγγάρι και η κιμωλία» είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μάρθας Κολοκοτρώνη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση. Η εικονογράφηση έγινε από την ίδια τη συγγραφέα.

Ο Παύλος, κάνοντας την απογευματινή του βόλτα στο πάρκο, συνάντησε μια κουκουβάγια. Εκείνη του έδωσε ένα σφουγγάρι και μία κιμωλία. Ο Παύλος άρχισε να σβήνει ό, τι δεν του άρεσε: τη βροχή, τα σύννεφα που του έκρυβαν τον ήλιο, τα δέντρα που τον εμπόδιζαν να τρέξει με το πατίνι του, τον κυρ Ηλία, τον αγαπημένου του παγωτατζή, τα παιδιά στην παιδική χαρά... Κι όλο έσβηνε κι έσβηνε… μέχρι που έμεινε μόνος του!

Πολλές φορές θέλουμε να σβήσουμε ό, τι μας πονάει. Λες και μας πιάνει μια μανία να διαγράψουμε το καθετί απλώς για να μη θυμόμαστε, για να μη ενοχλούμαστε. Όλους και όλα. Αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, καταστάσεις, συναισθήματα, καταλήγοντας σε μια εσωτερική μοναξιά που ενώ πιστεύουμε πως είναι ιδανική, στη συνέχεια μετανιώνουμε για την βιαστική απόφαση, η οποία δεν πάρθηκε μετά από σκέψη αλλά είναι προϊόν μιας παρόρμησης κι ενός θυμού.

Ωστόσο, στο τέλος, αυτά τα όμορφα και καθημερινά είναι που μας διαμορφώνουν. Παρελθόν και παρόν χτίζουν το αυριανό μας μέλλον. Στις θύμησες της μνήμης, τι άλλο μένει πέρα από νοσταλγικές αναμνήσεις;

Μια κούπα καφέ, η μυρωδιά του μαλακτικού στα ρούχα, ένα άρωμα, η οικογένειά μας, οι φίλοι που γίνονται αρωγοί της ζωής μας. Μήπως αντί να διαγράφουμε ό, τι μας πονά, να ζωγραφίσουμε ό, τι μας κάνει ευτυχισμένους; Να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε να κρατήσουμε γιατί αυτά διαμορφώνουν την όμορφη καθημερινότητα. Λοιπόν, τι περιμένετε…Διαλέξτε μια κιμωλία και ξεκινήστε να φτιάξετε τη δική σας ευτυχία!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Σου δίνω µια κιµωλία κι ένα σφουγγάρι. Με το σφουγγάρι µπορείς να σβήσεις ό,τι δεν σου αρέσει», είπε η κουκουβάγια στον Παύλο. «Και µε την κιµωλία;» αναρωτήθηκε ο Παύλος, αλλά η κουκουβάγια είχε πλέον πετάξει.

Όταν βρέθηκε στα χέρια του το σφουγγάρι, ο Παύλος πίστευε ότι ήξερε ακριβώς πώς να το χρησιµοποιήσει. Έσβηνε κι έσβηνε κι έσβηνε… µέχρι που τα είχε σβήσει σχεδόν όλα. Όµως δεν ένιωθε καλύτερα. Γιατί όµως; Κάτι του έλειπε…

Ένα παραµύθι γι’ αυτά που νοµίζουµε ότι θέλουµε ν’ αλλάξουµε στη ζωή µας, αλλά και για όσα τελικά θέλουµεπραγµατικά να κρατήσουµε.

Συγγραφέας: Μάρθα Κολοκοτρώνη

ISBN: 978-960-567-275-1

Αρ. σελίδων: 36

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Διάπλαση

4-Από τις Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο «Αιθέριον: Η αιώνια φωτιά» της σειράς Αιθέριον του συγγραφέα Κωνσταντίνου Πάτρα.

Ταξίδι στην Ιόλια με τον Έρεν και την Ιλέιν. Το πρώτο μέρος μιας συναρπαστικής κοσμοπλασίας με καλοδουλεμένους χαρακτήρες, μελετημένες περιγραφές, κατατοπιστικούς χάρτες που μαγεύουν και κάνουν κάθε αναγνωστική φαντασία να καλπάζει. Μαγεία παντού! Και φωτιά. Το όχημα των ηρώων για τον σκοπό τους. Το πάθος για επιβίωση και για ελπίδα.

Ο Έρεν, γιος προσφύγων από τους Αυτοκρατορικούς Πολέμους, γεννημένος στη Σεράνια, χωρίς πατέρα. Γιος και εγγονός βάρδων, ικανός με τις λέξεις αλλά και με τη χειρονακτική εργασία. Κατανοούσε και εξασκούσε μαγεία και ξόρκια αρρώστιας στα κρυφά. Σύμβολο του πεπρωμένου και του δρόμου που ορίζει αυτό. Και η Ιλέιν, κόρη του Δούκα του Λιρεάν, από τα πλουσιότερα και πιστότερα στην Αυτοκρατορία Δουκάτα του κόσμου. Η καταπίεση και το σκοτάδι του Οίκου της, την ωθούν να το σκάσει και να ζήσει μόνο με το σπαθί της και με κακοποιούς, προτού μπει στην Επανάσταση. Σύμβολο της προσωπικής επιλογής και της ελευθερίας.

Μια αναζήτηση του ορθού και ηθικού δια πυρός και σιδήρου, μέσα από βαναυσότητες και σκληρότητα. Τι μυστικά θα αποκαλύψει η Αφύπνιση; Θα επέλθει η λύτρωση; Έντονα συναισθήματα, μηνύματα, αναγκαιότητα για αλλαγή κι επανάσταση, για αξιοπρέπεια και δίκαιο. Μια πολλά υποσχόμενη τριλογία φαντασίας για την οποία ανυπομονώ!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Λίγες στιγμές θέλει ο άνθρωπος για να λησμονήσει το φως,όμως μπορεί να το ξεχάσει ποτέ του πραγματικά; Τη μέρα της Αφύπνισης, η μαγεία επέστρεψε στην Ιόλια και η Αυτοκρατορία κυριάρχησε σε κάθε επικράτεια. Μαζί της, η αρρώστια κατέκλυσε τον κόσμο. Από τότε η ελπίδα έσβησε και το μεγαλείο του παρελθόντος μετατράπηκε σε ένα ατέλειωτο σκοτάδι. Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα κάποιοι επιλέγουν να αντισταθούν. Όταν το σημαντικότερο επαναστατικό καράβι φτάσει στη Σεράνια, το ιστορικό νησί του Νότου, δύο άνθρωποι ικανοί να αλλάξουν τον κόσμο θα συναντηθούν.

Ο Έρεν, ένας νεαρός μάγος που θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να σώσει τη μητέρα του από την Πληγή που μαστίζει την ανθρωπότητα. Η Ιλέιν, μια πολεμίστρια που θα χαράξει τη δική της πορεία, ενάντια στο μέλλον που είχε προδιαγραφεί για εκείνη. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι μέχρι το τέλος του κόσμου, κυνηγώντας το αδύνατο. Τα Αιθέριον θα τους αποκαλύψουν έναν νέο δρόμο, που θα είναι ικανός να σώσει ή να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουν.

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Πάτρας

ISBN: 978-618-85955-4-5

Αρ. σελίδων: 356

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Παράξενος Ελκυστής

5-Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο «Ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας» της σειράς Η γενιά του Ανέμου της συγγραφέως Holly Black. Η μετάφραση ανήκει στην Νοέλα Ελιασά.

Το πρώτο βιβλίο της εκπληκτικής τριλογίας Η γενιά του Ανέμου είναι γεμάτο ανατροπές και μαγεία. Δράση που κόβει την ανάσα, ρομαντισμός, προδοσία, ηθική πολυπλοκότητα. Οι συναρπαστικές σκηνές, οι πλήρως αναπτυγμένοι χαρακτήρες και μια σαγηνευτική, σκληρή ηρωίδα ενισχύουν την ενδιαφέρουσα, έξυπνη πλοκή που καταλήγει σε μια συναρπαστική ανατροπή.

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία φαντασίας της τελευταίας πενταετίας, ένα ακόμα βιβλίο-φαινόμενο του booktok που μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο νεράιδες. Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και αυτή με τις δύο αδελφές της πήγαν χωρίς τη θέλησή τους να ζήσουν στη Νεραϊδοχώρα. Θα καταφέρουν να ενσωματωθούν εκεί, αν και θνητές; Θα μπορέσει να αψηφήσει τον πρίγκιπα Κάρνταν και με ποιες συνέπειες;

Σκοτεινές επιθυμίες, ανεκπλήρωτα όνειρα, πληγωμένες καρδιές κι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: ΑΚΟΝΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ. ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.

Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και αυτή με τις δύο αδελφές της πήγαν χωρίς τη θέλησή τους να ζήσουν στη Νεραϊδοχώρα. Δέκα χρόνια αργότερα, το μόνο που επιθυμεί είναι να ανήκει εκεί, παρόλο που είναι θνητή. Πολλά όμως από τα πλάσματα του αλλόκοσμου μισούν τους θνητούς. Και περισσότερο από όλους, ο πρίγκιπας Κάρνταν.

Για να κερδίσει μια θέση στην Αυλή, πρέπει να τον αψηφήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Η Τζουντ μπλέκεται όλο και περισσότερο στις μηχανορραφίες και τις απάτες του παλατιού, και ανακαλύπτει τη σημασία της πραγματικής δύναμης.Καθώς όμως η προδοσία απειλεί να πνίξει στη βία τη Μεγάλη Αυλή, η Τζουντ θα χρειαστεί να κάνει μια επικίνδυνη συμμαχία για να σώσει τις αδελφές της και την ίδια τη Νεραϊδοχώρα.

Το πρώτο βιβλίο της εκπληκτικής τριλογίας, Η γενιά του Ανέμου έρχεται γεμάτο ανατροπές και μαγεία!

Συγγραφέας: Holly Black

ISBN: 978-618-220-022-3

Αρ. σελίδων: 456

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Διόπτρα

Για το Σαββατοκύριακο αυτό, προτείνω να αφήσετε ελεύθερο το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Ακούστε ένα παραμύθι... Όποιος ψάχνει την αλήθεια να ακούει παραμύθια...

Η Λέσχη Αφήγησης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του​ Δήμου Λαρισαίων και η ομάδα αφήγησης "Αίσωπος", περιμένει τους φίλους των παραμυθιών από 6 - 106 ετών, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού και Φαρμακίδου) να ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι των λαϊκών παραμυθιών που ξεκινούν από την Ελλάδα και φτάνουν μέχρι την μακρινή Κίνα.​

Ήρωες της θάλασσας και της στεριάς, σουσουράδες, δράκοι και σκληρόκαρδες κυράδες, θα παρελάσουν χαρίζοντας εικόνες μαγικές, παραμυθένιες από ένα κόσμο άχρονο, όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά!​

Σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν το μυαλό τους να ταξιδέψει με καράβια και γαλέρες, να πετάξει από κλαδί σε κλαδί , να καλπάσει με άλογα σε δάση μακρινά και ανεξερεύνητα, να μπει σε σπηλιές έργων τέχνης, καλλιεργώντας έτσι τη φαντασία τους, γιατί όπως είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση".​

Η ομάδα αφήγησης αποτελείται από τους Δημοσθένη Χαρούλη , Παναγιώτα Καλοτραπέζη, Βασιλική Ζέρβα, Σπυριδούλα Χαρούλη και Λία Λόκα.

Το βιβλίο «Απ’ την Αγάπη Δεν Έφυγε Κανείς» είναι το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Σγουρού, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα 1 Δεκεμβρίου. Ένα μυθιστόρημα άκρως συναισθηματικό, με βάθος και με ανατροπές που σε αγγίζουν έντονα.

Μετά τη μεγάλη της επιτυχία με την πρωτότυπη σειρά «Μια Αναπνοή», η συγγραφέας επανέρχεται με ένα βιβλίο που δεν ανήκει στη σειρά και είναι εντελώς διαφορετικό. Το κοινωνικό στοιχείο επικρατεί, το δράμα, ενώ δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τη λυρικότητα σε πάρα πολλά σημεία του.

Με αφορμή λοιπόν την έκδοση του πέμπτου βιβλίου της, είχαμε μια σύντομη συζήτηση με τη κυρία Μαίρη Σγουρού.

Καλησπέρα κυρία Σγουρού, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας που σας φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας. Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας διαθέτετε. Το νέο σας βιβλίο δείχνει να διαφέρει κατά πολύ από την εξαίρετη σειρά «Μια Αναπνοή». Μπορείτε να μας πείτε πώς προέκυψε; Υπήρχαν δυσκολίες κατά στη συγγραφή του;

Απ: Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Το νέο βιβλίο, όπως είπατε κι εσείς, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη σειρά της Αναπνοής. Συγκαταλέγεται περισσότερο στο αισθηματικό μυθιστόρημα, άσχετα εάν έχει κι άλλες προεκτάσεις, όπως κοινωνικές κ.λ.π..

Η ιδέα προέκυψε εντελώς ξαφνικά, ήταν μια ανάγκη μου λίγο πριν την έκδοση του τέταρτου μέρους της Αναπνοής, αφού έκλεινε πια ο πρώτος κύκλος της σειράς και ήθελα να ξεκουραστώ λιγάκι και να χαλαρώσω από την πολυπλοκότητά της. Η ανάγκη μου τότε ήταν να γράψω κάτι καινούριο, η ιδέα μου ήρθε εντελώς απρόσμενα και είπα: «Ας το κάνουμε. Γιατί όχι;»

Δεν υπήρξε καμία δυσκολία κατά τη συγγραφή του. Το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρώ πως ήταν να γραφτεί. Έρεε αβίαστα, δεν κόλλησα πουθενά και η ιστορία γράφτηκε μέσα έναν μήνα περίπου, άσχετα εάν διορθωνόταν μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς πρόσθετα ή αφαιρούσα διάφορα. Την ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα, παρά τα σκοτεινά σημεία της.

Το στιλ σας είναι ιδιαίτερο. Παντρεύετε με ευκολία διάφορα είδη ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά σας είναι τα άρτια ψυχογραφήματα των ηρώων, όπως και οι πλοκές, οι οποίες είναι πολύ ανατρεπτικές και πρωτότυπες. Από πού εμπνέεστε; Και τι σας δυσκολεύει κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου γενικώς;

Απ: Το συγκεκριμένο βιβλίο το κράτησα εσκεμμένα σε διαφορετικά «νερά» και θα παρατηρήσει γρήγορα ο αναγνώστης πως για πρώτη φορά δεν ασχολούμαι και τόσο με περιφερειακούς ήρωες. Το βιβλίο εστιάζει στους δύο βασικούς και ήταν κάτι που επιθυμούσα από την αρχή. Το στιλ μου δεν άλλαξε ως προς το πώς διαχειρίζομαι τους χαρακτήρες και τα ψυχογραφήματά τους, ακόμα και στον τρόπο που διαχειρίζομαι την πλοκή, άλλαξε όμως το γράψιμο, καθώς ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι πιο ιδιαίτερος. Έχει ανατροπές φυσικά, αλλά θα έλεγα και πάλι πως δεν είναι αυτές το μεγαλύτερο ζήτημα, όχι τουλάχιστον έτσι όπως πιθανότατα το φαντάζεται κάποιος. Τις αποκαλώ περισσότερο «συναισθηματικές ανατροπές».

Δεν εμπνέομαι από κάπου συγκεκριμένα. Σε αυτό το βιβλίο ειδικά, είδα ένα πρόσωπο και αυτό άρχισε να μου αποκαλύπτει στοιχεία της δραματικής του ιστορίας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι στη συγγραφή, κατ’ εμέ, είναι το να καταλάβεις με ποιους έχεις να κάνεις. Ποιοι είναι οι χαρακτήρες σου, από πού ήρθαν; Πώς μιλάνε; Μόλις ανακαλύψεις πλήρως ποιοι είναι, τότε δε θεωρώ πως υπάρχει δυσκολία.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, τι υπάρχει στα επόμενα σχέδιά σας; Πότε θα ξεκινήσει η Δεύτερη Περίοδος της σειράς «Μια Αναπνοή»;

Απ: Δεν έχει σημασία εάν είναι νωρίς ή όχι, πάντα δουλεύω και προγραμματίζω τις επόμενες κινήσεις μου και δουλεύω τα επόμενα βιβλία μου. Σε ό, τι αφορά την Αναπνοή, η Δεύτερη Περίοδος είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο χρόνο, αλλά πάντα λέω «Πρώτα ο Θεός».

Ωστόσο, ήδη κάνω κάποιες ετοιμασίες για τη δεύτερη σειρά η οποία ονομάζεται «ΣΤΙΓΜΕΣ», επομένως, πιθανόν σύντομα να έχουμε νέα και για αυτό.

Σας ευχαριστώ θερμά για την όμορφη κουβέντα μας. Εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους.