Η Agrothessaly 2025, καθώς και η διερεύνηση περαιτέρω συνεργειών για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη Λάρισα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στελεχών της ΔΕΘ-Helexpo με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΔΕΘ-Helexpo, ενώ διερευνήθηκαν και οι προοπτικές για ενίσχυση των συνεργειών, τόσο για την Agrothessaly Λάρισας, όσο και για τη διοργάνωση νέων, κοινών εκθεσιακών εκδηλώσεων και δράσεων, με στόχο την προβολή της Λάρισας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η προοπτική αξιοποίησης της τεχνογνωσίας ΔΕΘ-Helexpo, για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη Λάρισα, καθώς και η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πόλη.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, τονίζει πως «η Λάρισα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και δυναμική προοπτική ανάπτυξης, σε όλα τα πεδία. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της πόλης μας και να την καταστήσουμε έναν ελκυστικό προορισμό για επισκέπτες, επενδυτές και επιχειρήσεις. Η συνέχιση της συνεργασία μας με τη ΔΕΘ- Helexpo, ιδίως αναφορικά με τον κομβικής σημασίας για τη Λάρισα και την περιφέρεια Θεσσαλίας αγροτικό και αγροδιατροφικό τομέα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειάς μας».

«Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων για τη συνδιοργάνωση της Agrothessaly και δεσμεύονται για την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας του νέου Δημάρχου για την εξωστρέφεια της πόλης», σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στη συνάντηση μετείχαν, ακόμη, εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo οι κκ. Αλέξης Τσαξιρλής, Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Σπύρος, Project Manager Agrothessaly & Agrotica Ζωοτεχνία, και Βασιλική Δίγγα, στέλεχος της Ομάδας Οργάνωσης των Εκθέσεων, ενώ από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων οι κ.κ. Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού και Γιώργος Ζιαράγκας, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων.