Σημαντικές εξαγγελίες για την μετεγκατάσταση της Μεταμόρφωσης έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην πλημμυροπαθή Κοινότητα του Δήμου Παλαμά, όπου παρουσία και του Υφυπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλου και των 4 βουλευτών του Νομού συναντήθηκε με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς και κατοίκους που κατέκλυσαν το κατάστημα της συνάντησης και τους γύρω χώρους για να ακούσουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης δια στόματος του επικεφαλής της σχετικά με το αίτημα μετακίνησης των οικιών τους σε ασφαλή χώρο.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη σύσκεψη, αλλά και σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωσή της δεσμεύτηκε οτι η κυβέρνηση θα στηρίξει το αίτημά τους κατανοώντας την ανάγκη τους να μετακινηθούν σε ασφαλή χώρο και να χτίσουν μια “νέα Μεταμόρφωση” γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μετεγκατάσταση θα γίνει χωρίς να απαλλοτριωθούν τα ακίνητά τους στον υφιστάμενο οικισμό και θα μπορούν να διατηρήσουν τα σπίτια τους ως αγροικίες ενώ το κόστος ανέγερσης των νέων κατοικιών θα το αναλάβει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανιών. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ολοκληρωση της μεταγκατάστασης ο κ. Μητσοτάκης το προσδιόρισε στα 2 1/2 χρόνια περίπου, διάστημα στο οποίο θα παρέχεται επιδότηση ενοικίου στους κατοίκους.

Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν ικανοποίηση στους κατοίκους που δεν επιθυμούσαν την απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους ενώ με την χορηγία του ΣΕΒ αντιμετωπίζεται και το ζήτημα του κόστους των νέων κατοικιών και οι διαδικασίες δανειοδότηση.

karditsalive.net