Το δεύτερο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα πανηγύρισε απόψε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ολοκληρώνοντας ονειρικά την παρουσία της στη διοργάνωση.

Μετά το χρυσό που κατέκτησε το περασμένο Σάββατο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ελεύθερο πρόγραμμα, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα παγκόσμια μετάλλια στην καριέρα της.

Η 29χρονη κολυμβήτρια, εκτελώντας το πρόγραμμά της υπό τους ήχους του Ζορμπά, «μάγεψε» το κοινό και την κριτική επιτροπή, συγκεντρώνοντας 253,2833 βαθμούς, που της χάρισαν τη δεύτερη θέση στον τελικό.

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Ζακλίν Σιμονό, η οποία ρίσκαρε με ένα πρόγραμμα πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας (49.1500 έναντι 41.7500 στον προκριματικό), το εκτέλεσε καλά και βαθμολογήθηκε με 264.8207, χαρίζοντας στον Καναδά το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετά από 33 χρόνια.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που αγωνίζεται ως ουδέτερη ανεξάρτητη αθλήτρια, με 245.1042 βαθμούς.

Η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία και είχε περάσει πρώτη από τα προκριματικά, δεν τα κατάφερε ούτε στο ελεύθερο πρόγραμμα, αφού έκανε πάλι λάθος και έμεινε στην έκτη θέση (όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα).

Υπενθυμίζεται ότι η Πλατανιώτη είχε προκριθεί στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος με την δεύτερη καλύτερη επίδοση.

zougla.gr