Το “κατώφλι” της Ευρωπαίας Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την επίμαχη σύμβαση 717 που συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη, πέρασαν δύο ακόμη κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για δύο μηχανικούς της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης, ύψους 800.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr μέχρι στιγμής, έχουν απολογηθεί 11 από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους για την επίμαχη σύμβαση η οποία αν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την πολύπαθη σύμβαση συνεχίζονται μέχρι το τέλος Απριλίου, αλλά όπως επισημάνθηκε καμία εγγύηση δεν έχει καταβληθεί με τον συνήγορο μίας εκ των 5 πρώτων κατηγορουμένων, που πέρασαν από την κυρία Σαλάππα, Θρασύβουλο Κονταξή να εξαπολύει σφοδρά πυρά στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και να ανακοινώνει πως θα προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας να εξαφανιστεί η εγγύηση για την εντολέα του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κονταξής θα υποβάλλει το σχετικό αίτημα για μη καταβολή της επιβληθείσας εγγύησης των 600.000 ευρώ, καθώς η εντολέας του δεν διαθέτει τα χρήματα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που απορριφθεί το αίτημα για να μη καταβληθεί η εγγύηση, θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο.