Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει τη συνεργασία του με το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας στηρίζοντας δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά εντός του οικισμού “Μαύρικα”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινότητας αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για όλους” που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO με υπεύθυνη την κα Σωτηροπούλου Ελένη, σε συνεργασία με την 5η Υ. ΠΕ, τον Δήμο Καρδίτσας, την Παιδιατρική κλινική “ΜΗΤΕΡΑ”, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας.
Συνολικά εξετάστηκαν 83 παιδιά -εκ των οποίων εμβολιάστηκαν 35- εντός του οικισμού “Μαύρικα”. Επίσης, δόθηκαν και Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού, όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ την επιστημονική εποπτεία είχε η παιδίατρος, κα Βασιλείου Ελευθερία. Στη διαδικασία του εμβολιασμού συμμετείχαν ενεργά η κα Κουρκούνη Βασιλική, Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η κα Πετροπούλου Ιωάννα, Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας.
Στα παιδιά έγιναν τα εξής εμβόλια:
⦁ NeisVac-C ( Μηνιγγιτιδόκοκκου)
⦁ MMR VAXPRO (Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας)
⦁ Vaxelis ( Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη- Ηπατίτιδας Β -Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλου)
⦁ HBVAXPRO (Ηπατίτιδας Β’)
⦁ Varivax (Ανεμευλογιάς)
Την Παρέμβαση στήριξε με την παρουσία της η κα Λία Ρογγανάκη, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας ΚΕΣΝ με Διοικητή τον Συνταγματάρχη(ΠΖ) Γρηγόριο Ταραμονλή , το οποίο υποστήριξε την δράση εμβολιασμού καθ’όλη τη διάρκειά της με διάθεση υλικών και προσωπικού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ-ΚΕΣΝ
⦁ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
⦁ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
⦁ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΘΩΜΑΣ
⦁ ΚΑΡΑΙ ΚΛΑΙΝΤΙ
⦁ ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
⦁ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
⦁ ΧΑΜΧΖΑΙ ΕΜΙΡΟΝ
⦁ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.