Η ανοδική πορεία του αριθμού των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας, στο νοσοκομείο Καρδίτσας, λόγω COVID-19, επαληθεύθηκε και στη δεύτερη καταγραφή του 2023 και είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στις 27 Δεκεμβρίου (ημέρα Τρίτη καθώς η Δευτέρα ήταν αργία), νοσηλεύονταν μόλις 2 άτομα. Έξι μέρες αργότερα, στις 2 Ιανουαρίου, ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 19 και σήμερα 9 Ιανουαρίου οι άνθρωποι που χρήζουν νοσηλείας και βρίσκονται στις ειδικές κλίνες του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι 28.

Η αύξηση είναι σημαντική και επιβαρυντική. Θα πρέπει, δε, να την δούμε σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ιώσεις που κυκλοφορούν και "δίνουν" και αυτές νοσηλείες, για να κατανοήσουμε και τις πραγματικές διαστάσεις του όλου θέματος.

Μόνο αναμνηστικές στα εμβολιαστικά κέντρα

Σε ότι αφορά τώρα στην εμβολιαστική κίνηση, αυτή παραμένει από την μία σε χαμηλά επίπεδα και από την άλλη αφορά μόνο αναμνηστικές δόσεις. Κάτι που ισχύει περισσότερο από ένα μήνα τώρα. Πιο απλά για πέντε εβδομάδες δεν υπήρξε κανείς στο νομό Καρδίτσας που να πήγε να εμβολιαστεί για πρώτη φορά. Αυτό, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι δεν γίνονται και δόσεις (δεύτερες) ολοκλήρωσης του πρώτου εμβολιαστικού κύκλου, αφού για να γίνει δεύτερη δόση, είναι προϋπόθεση να γίνει η πρώτη.

Η διαφοροποίηση που έχουμε αυτή την εβδομάδα (3 έως 8 Ιανουαρίου), σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, είναι ότι έγιναν 98 αναμνηστικές δόσεις έναντι 48. Είχαμε δηλαδή διπλασιασμό αλλά ο αριθμός παραμένει μικρός, αν σκεφθούμε ότι, πριν ένα μήνα, οι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τους 300.


Συνολικά, τώρα, από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος, στο ξεκίνημα του 2021, στο νομό μας χρησιμοποιήθηκαν 212.849 εμβόλια. Από αυτά 78.112 αφορούν σε πρώτες δόσεις, 75.096 αφορούν σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και 63.727 είναι αναμνηστικές δόσεις. Οι αντίστοιχοι αριθμοί πριν από επτά ημέρες, ήταν 212.751, 78.112, 75.096 και 63.629.

karditsalive.net