Την υπερψήφιση της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών αποφάσισε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εξεταστική αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης (15/11) και τον λόγο θα πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του πρωθυπουργού. Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Μάκης Βορίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής κατηγορώντας το κόμμα του Περισσού για «τακτικισμό και σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία» όμως επέλεξε να υπερψηφίσει την πρόταση καθώς στις προθέσεις του είναι να καταθέσει και αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής γεγονός που σημαίνει πως η μία απόφαση δεν αναιρεί την άλλη.

Πηγές του κόμματος τονίζουν ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης των τρένων και της απόδοσης ευθυνών. «Το οφείλουμε στη μνήμη των μνήμη των θυμάτων. Το οφείλουμε στους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της δραματικής ανάμνησης. Το οφείλουμε στους συγγενείς των θυμάτων. Το οφείλουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απαιτούν δικαιοσύνη», σημειώνουν.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε στις 13 Νοεμβρίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καταθέτει το αίτημα, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή αντίστοιχα, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717.

in.gr