Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε, όπως αναμενόταν μετά και τις σημερινές αποχωρήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετήθηκε για την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και ζήτησε να επιστρέψουν τις έδρες τους οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη δευτερολογία του αναφέροντας ότι «δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από την Κεντρική Επιτροπή. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα... άτομα που υπογράφουν... αλλά γιατί πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ βάσισε κι εκείνος τις ελπίδες του σ' αυτούς τους ανθρώπους, άρα δεν μπορούμε να προσβάλουμε με αλαζονεία εδώ μέσα όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους».

Απευθυνόμενους «σε αυτούς τους ανθρώπους, στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε: «Έχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση, από τη βάση, με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς και για εσάς και για όλη την κοινωνία».

Επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας». Είπε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Εν συνεχεία σημείωσε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος». Τόνισε ότι «το Καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε, πάντα θα ισχύει και με εμένα πρώτα από όλους, να είναι ξεκάθαρο σε όλους». Ανέφερε ότι «με την εισήγηση που οι γραμματείς ετοίμασαν και με την οποία είμαι πλήρως σύμφωνος, θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την επιτροπή απόφασης και ως διαφάνεια σε όλους σας, σας λέω τη διατύπωση που με βρίσκει πλήρως σύμφωνο και είναι η εξής: "Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα" και "οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας"».

«Συντρόφισσες και σύντροφοι σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του κ. Κασσελάκης. «Όπως είπα και χτες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Από αύριο είναι μια καινούρια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος».

liberal.gr