Τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της κρίσης στη Γάζα προέταξε ως λύση, για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το θέμα με μόνιμες λύσεις, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, τονίζοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα διαμορφωθεί πάνω από τα 800 ευρώ.

«Η μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Κατανοώ ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση. Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών,λέγοντας ότι πρέπει άπαντες να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι «να λάμψει η αλήθεια».

«Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Κεντρική προτεραιότητά της ΕΕ αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας».

Αναφερόμενος στο ουκρανικό είπε: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέγοντας «δεν θα μπορουσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

skai.gr