Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπώντας την οικογένεια της 35χρονης στρατιωτικού, Έλενας Δουρμικά, μητέρας δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο σύζυγος της 35χρονης τόνισε ότι η οικογένειά της ελπίζει «στην ευαισθησία της δικαιοσύνης».

Επίσης συναντήθηκε με τον ειδικό Εφέτη ανακριτή Σωτήριο Μπακαΐμη, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και να μην μείνει κανείς υπεύθυνος ατιμώρητος.

«Η έρευνα – τόνισε η κα. Κωνσταντοπούλου – να φτάσει και στα ανώτερα πολιτικά κλιμάκια, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που έστειλαν στο θάνατο 57 ανθρώπους».

Δηλώσεις έκανε και ο έτερος συνήγορος, Αστέριος Λαχανάς, αναφέροντας: «Το τρένο πήγαινε χωρίς πυξίδα, καθώς από το τέλος του 2019 δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας στο 90% του σιδηροδρομικού δικτύου».

ertnews.gr