Για μια χούφτα αλήτες, που καταστρέφουν τη δημοτική περιουσία έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, επισημαίνοντας ότι προ ημερών άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, κλέβοντας 150 μέτρα καλώδια, σπάζοντας 100 καρεκλάκια και προκαλώντας φθορές σε τοίχους και πάνελ.

«Δεν μπορεί μία χούφτα αλήτες να καταστρέφουν, να λεηλατούν χώρους που η δημοτική αρχή αξιοποιεί, καλλωπίζει για τους πολίτες και για να είναι όμορφη η πόλη. Δεν είναι ο Βόλος 30 κουκουλοφόροι», τόνισε ο Αχ. Μπέος και σημείωσε πως πρέπει και οι πολίτες να αποδοκιμάσουν τέτοιες ενέργειες.

Στο μεταξύ, η συνέντευξη Τύπου, δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, το οποίο εγκαινιάζεται την Παρασκευή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον δήμαρχο Βόλου να σημειώνει πως το εσωτερικό του Θεάτρου είναι 100% έτοιμο, όμως ο περιβάλλων χώρος ακόμη διαμορφώνεται.

Σημείωσε ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει τον περιβάλλοντα χώρο είναι ο ίδιος που έχει λάβει το έργο στην Πλατεία Πανεπιστημίου και καθυστερεί τις εργασίες, και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι νόμοι να είναι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, δηλαδή των εργολάβων και να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα από τα έργα, καθώς η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να καλύψουν αυτό το κενό και να γίνουν τα εγκαίνια την Παρασκευή όπως αρμόζει στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο χαρακτήρισε το καλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Ανέφερε πως στο τέλος Σεπτεμβρίου θα «ανέβουν» έξι παραστάσεις για τις οποίες δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις, αλλά η κράτηση θέσεων θα γίνει online μέσω του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ενώ πρόκειται για παραστάσεις, που όπως είπε τιμούν την πόλη.

Τέλος, σημείωσε ότι για τις επόμενες ημέρες η είσοδος των πολιτών στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου θα γίνει από την οδό Ξενοφώντος.

magnesianews.gr