Για έκτη μέρα σήμερα παραμένουν χωρίς νερό κάποια σπίτια στο βορεινό τμήμα της Λαμπινούς ένα από τα πιο πολυσύχναστα χωριά του Πηλίου, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να υποχρεωθούν να φύγουν. Το χειμώνα στο χωριό μένουν ελάχιστοι αλλά τώρα το καλοκαίρι διαβιούν εκεί τουλάχιστον 150 άτομα, όπως παραδέχθηκε στην ΕΡΤ Βόλου ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης του δήμου Νοτίου Πηλίου, Απόστολος Διανέλλος.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στο δήμο της περιοχής, αφού το δίκτυο είναι παλιό και με αμιαντοσωλήνες και σημειώνονται συνεχώς σπασίματα. Ειδικότερα ο κ. Διανέλλος ανέφερε ότι πράγματι η ταλαιπωρία για τους κατοίκους είναι μεγάλη και ζήτησε συγνώμη αλλά και την κατανόησή τους.

Σήμερα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί το σπάσιμο στον αγωγό που ξεκινά από τη δεξαμενή στα νότια του χωριού μέχρι και το δρόμο, που κάνει μια διαδρομή μέσα από βράχια και δάσος και ορισμένα κτήματα. “Την περασμένη Πέμπτη αποκαταστήσαμε μια βλάβη, ή δολιοφθορά καθώς ο σωλήνας που πήγαινε στη μικρή δεξαμενή είχε κοπεί.

Την Παρασκευή προέκυψε βλάβη σε πυκνωτή και αποκαταστάθηκε. Χθες βράδυ αποκαταστήσαμε βλάβη στην κεντρική δεξαμενή και στο μοτέρ και πλέον το νερό στέλνεται κανονικά στα πάνω σπίτια, όμως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν, άρα υπάρχει διαρροή που ελπίζω να εντοπίσουμε και να αποκαταστήσουμε σήμερα”, επισήμανε.

Σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και θα γίνει προσπάθεια να αντικατασταθεί το δίκτυο στο πλαίσιο έργου που θα ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. “Μέχρι τότε όμως το πρόβλημα θα εμφανίζεται περιοδικά, καθώς το δίκτυο είναι πολύ παλιό”.

ertnews.gr