Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται ότι θα είναι το πρόσωπο που διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη στις νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Στην οποία, η Ο. Γεροβασίλη είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής συναρτήθηκε σήμερα με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τον πρώτο, από το βήμα του συνεδρίου, να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία λέγοντας «η αριστερά δεν παράγει μεσσίες ή ήρωες και αν χρειαστεί για το κοινό καλό θα παραμερίσω» 

Η Ο. Γεροβασίλη φέρεται να θα είναι η επικρατέστερη υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, μετά την επεκφρασμένη πρόθεση του τελευταίου, χθες από το βήμα του Συνεδρίου, να προχωρήσει σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη, ύστερα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε εκλογές για νέο πρόεδρο στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η Ο. Γεροβασίλη συνομίλησε και με τον Αλ. Τσίπρα και έλαβε διαβεβαιώσεις πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωσης στήριξής της.

Το όνομα της Ο. Γεροβασίλη είχε συζητηθεί στις εσωκομματικές συζητήσεις  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να αναλάβει το ρόλο της μεταβατικής προέδρου σε περίπτωση που γινόταν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές, μετά και την χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνάντηση της Ο. Γεροβασίλη με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ομιλία του Στ. Κασσελάκη, η οποία εκλήφθη από πολλούς ως «εμπρηστική» και «διχαστική» για το κόμμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, με στόχο να υπάρξει «ενιαία έκφραση» σε μια κοινή υποψηφιότητα. Στη σύσκεψη κλήθηκε και η Ο. Γεροβασίλη ως πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σημερινές διεργασίες δείχνουν ότι η πρώην υπουργός είναι το φαβορί για να κατέλθει στις εσωκομματικές εκλογές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ο. Γεροβασίλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψήφιότητά της το Σάββατο από το βήμα του συνεδρίου.

Βέβαια, τα ερωτήματα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν. Αν χάσει η Ο. Γεροβασίλη, η οποία εξακολουθεί να έχει άριστες σχέσεις με τον Αλ. Τσίπρα, θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ή θα αποχωρήσει -όπως έπραξαν τα στελέχη που συγκρότησαν τελικά τη Νέα Αριστερά- καθώς δεν θα συμφωνεί με τη λογική και τις πρακτικές του Στ. Κασσελάκη;

Από την πλευρά του, αν χάσει, ο Στ. Κασσελάκης θα παραμείνει στο κόμμα, με δεδομένο ότι η λαϊκή βάση θα τον έχει απορρίψει;  Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με τις εκλογές να αναμένεται να διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες.

liberal.gr