Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής ακαθάρτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του δήμου Καρδίτσας υπέγραψε με τον ανάδοχο, ο δήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που είναι μείζονος σημασίας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της ΔΕΥΑΚ, είναι 1.510.400 ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι η εταιρία μπαίνει σε μια φάση υλοποίησης έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές της με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους συνδημότες μας.

Ειδικότερα το έργο που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται αφορά στην αποκατάσταση της λειτουργίας των υφιστάμενων αγωγών του υφιστάμενου αντλιοστασίου Καρδίτσας με την τοποθέτηση νέων χαλυβδοσωλήνων διαμέτρου DΝ 350 εντός των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων DN400 και σύνδεση με τους υφιστάμενους σήμερα καταθλιπτικούς αγωγούς DN500 στο σημείο εξόδου του φρεατίου του αντλιοστασίου.

Το έργο κατασκευάζεται στην πόλη της Καρδίτσας βόρεια της περιοχής Καμινάδων και συγκεκριμένα: Ο καταθλιπτικός αγωγός ξεκινά από το υφιστάμενο κεντρικό αντλιοστάσιο Καρδίτσας επί των οδών Ποσειδώνος και Κίτρους Επισκόπου και ακολουθεί τις οδούς Ποσειδώνος, Κλεισθένους, Μυρίνης και της ανώνυμης οδού προς τις υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Καρδίτσας. Η ολοκλήρωση του έργου έχει συμβατικό χρόνο περαίωσης 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.