Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για την Covid - 19 τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη κατά την ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας σημείωσε πως το υπουργείο θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εθνικής συμφιλίωσης πρότεινε και εγκρίθηκε η προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για να καταργηθούν τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προέβλεπε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έως τις 17 Ιανουαρίου 2022.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας. Διαγράφουμε με νομοθετική ρύθμιση τα πρόστιμα στους συμπολίτες μας που δεν είχαν εμβολιαστεί. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι. Ο covid ήρθε εδώ για να μείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως κάνουμε με την γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα».

Ακόμα, συμπλήρωσε, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 210.000 εμβολιασμοί έναντι της Covid-19 και υπάρχουν 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού.

insider.gr