Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε σε 55χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή της συζύγου του και της κόρης του, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου γιού του, κατά του οποίου εκσφενδόνησε ένα τάμπλετ και τον πέτυχε σε σημείο κοντά στο αυτί.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στη Νέα Ιωνία του Βόλου, όταν υπό την επήρεια μέθης μπήκε στο σπίτι του, άρχισε να βρίζει και να εκφοβίζει την κόρη του, η οποία κλειδώθηκε στο δωμάτιό της.

Ο άνδρας έψαχνε κατόπιν τη γυναίκα του, η οποία απουσίαζε, και της έστειλε μήνυμα απειλώντας την ότι όταν επιστρέψει στο σπίτι θα την περιμένει με γεμάτη την καραμπίνα του, την οποία κατέχει ως κυνηγός. Η ένταση και η εκτός ελέγχου κατάστασή του συνεχίστηκε και σε βάρος του 13χρονου γιού του, διότι τον εκνεύρισε που έπαιζε με το τάμπλετ, με αποτέλεσμα να του το αρπάξει από τα χέρια και να του πετάξει, βρίσκοντας τον στην άκρη του κεφαλιού.

Η κόρη του ενώπιον του Δικαστηρίου, υποστήριξε ότι όταν ο πατέρας της πίνει και επιστρέφει στο σπίτι, έχει την ίδια συμπεριφορά και ζήτησε από τους δικαστές την φυλάκισή του. Η σύζυγος ωστόσο από την άλλη κατέθεσε ότι «είναι καλός άνθρωπος, αλλά όταν πίνει χάνει τον έλεγχο». Η γυναίκα κατέθεσε ότι θα πάρει τα παιδιά από το σπίτι τους και θα φύγουν, ζητώντας από τον κατηγορούμενο να τους αφήσει στην ησυχία τους «για να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι καταστροφικό για όλους».

Για την εξάρτησή του από το αλκοόλ, ο 55χρονος, σύμφωνα με το e-thessalia.gr κατέθεσε ότι πίνει τρία με τέσσερα τσίπουρα πριν κλείσει το κατάστημα που διατηρεί. Για τις τέσσερις καραμπίνες που είχε στο σπίτι όντας κυνηγός, ισχυρίστηκε πως τις έχει αποκλειστικά για το χόμπι του, ενώ για το απειλητικό μήνυμα που έστειλε στη σύζυγό του, ισχυρίστηκε πως ήθελε να την κάνει πλάκα. Ο κατηγορούμενος, κατόπιν ερώτησης του προέδρου του δικαστηρίου για το αν θα επιθυμούσε να επισκεφθεί ψυχίατρο για να βοηθηθεί, ήταν θετικός.