Και τη φετινή χρονιά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς καταγραφής του προφίλ των επιβατών που επισκέπτονται τη Θεσσαλίας μέσω του κρατικού αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου και των εντυπώσεών τους σχετικά με τον προορισμό για το 2023.

Η έρευνα θα ξεκινήσει με την έναρξη των πτήσεων έως τη λήξη αυτών δηλαδή από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2023. Στην έρευνα αυτή, θα γίνεται χρήση ερωτηματολογίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα επιβατών, κατ’ εκτίμηση σε 1.000 περίπου αναχωρούντες επιβάτες, δείγμα διπλάσιο των αντίστοιχων ερευνών των προηγούμενων ετών, όλων των αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν τουλάχιστον ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο, για να επιτρέπεται η ανάλυση δευτέρου επιπέδου όπως ικανοποίηση επιβατών για τον τουριστικό προορισμό (πρώτο επίπεδο) για τους επιβάτες της Χ αεροπορικής εταιρείας (δεύτερο επίπεδο).

Οι συνεντεύξεις θα γίνονται στους αναχωρούντες επιβάτες για να έχουν την εμπειρία του προορισμού. Το ερωτηματολόγιο θα είναι το ίδιο με τα προηγούμενα έτη, για να είναι δυνατή και η σύγκριση με τις προηγούμενες έρευνες, ενώ θα μπορούσε να προστεθεί και οποιοδήποτε άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό θεωρηθεί χρήσιμο.

Οι θεματικές ενότητες του ερωτηματολογίου της έρευνας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω ενότητες:

Δημογραφικά: Γένος, ηλικία, εθνικότητα, τόπος κατοικίας, εκπαίδευση.

Προφίλ Κρατήσεων: Θέση, αριθμός επιβατών που συνταξιδεύουν, τρόπος κράτησης, για παράδειγμα μέσω πράκτορα, tour operator, διαδίκτυο.

Γκρουπ ή μεμονωμένοι ταξιδιώτες. Ταξιδιωτικά Χαρακτηριστικά: Συχνότητα ταξιδιών, λόγος ταξιδιού, τύπος πτήσης, διάρκεια ταξιδιού, τρόπος άφιξης στο αεροδρόμιο, τελικός προορισμός, χρήση ενδιάμεσου σταθμού.

Τουριστικές Πληροφορίες: περιοχή διαμονής, είδος καταλύματος, όνομα καταλύματος, περιοχές που επισκέφτηκαν, αθλητικές, πολιτιστικές, ιστορικές, θρησκευτικές και άλλες δραστηριότητες, συνολικά ποσά που ξόδεψαν κατά τη διαμονή τους.

Προσδοκίες: Νέα προϊόντα που θα ήθελαν, τρόπος επικοινωνίας.

Αξιολόγηση: Αξιολόγηση του προορισμού, πρόθεση επιστροφής, πρόθεση να συστήσουν την περιοχή σε φίλους. 

tornosnews.gr