Προεκλογική περιοδεία στα Ιωάννινα και στην Κόρινθο πραγματοποιούν σήμερα οι δύο μονομάχοι της κάλπης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους αλλά και να προσελκύσουν νέους περίπου ενάμιση μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Στον απόηχο της νέας χθεσινής δημοσκόπησης της Pulse που δείχνει τη ΝΔ να διατηρεί μεν προβάδισμα πέντε μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (31% έναντι 26%) αλλά να βρίσκεται περίπου επτά μονάδες μακριά από την αυτοδυναμία ακόμη και με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της περιοδείας, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το πρωί παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το μεσημέρι, και συγκεκριμένα στις 13:30, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για την Ήπειρο του 2030. Και το απόγευμα στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ στο γνωστό ξενοδοχείο Du Lac. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης θα ακολουθήσει το μοτίβο που έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής και σε άλλες περιοδείες του και συνίσταται αρχικά σε συνομιλίες με κατοίκους, στη συνέχεια περιλαμβάνει επισκέψεις σε παραγωγικούς χώρους και τελικά καταλήγει με δημόσιες ομιλίες όπου θέτει τα προτάγματα του κόμματός του καθώς και τις διακυβεύσεις της κάλπης.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια Ιωαννίνων αποτελεί κρίσιμο πεδίο μάχης για τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές και γι’ αυτό και την επισκέπτεται ο πρωθυπουργός στην πρώτη φάση της προεκλογικής καμπάνιας του. Το 2019 η ΝΔ είχε κερδίσει την περιφέρεια με βραχεία κεφαλή (37,4% έναντι 36,3% του ΣΥΡΙΖΑ) και επιδιώκει να διατηρήσει τα πρωτεία παρά τη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στην περιοχή η πρωτοφανής ακρίβεια. Ο στόχος της ΝΔ καθίσταται απαιτητικός και λόγω της ενίσχυσης του εκλογικού ανταγωνισμού από το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής το οποίο είχε λάβει 9,5% στις εκλογές του 2019 και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις διψήφιο ποσοστό στην περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Στις 11:00 στην αγορά της Κορίνθου ο Αλ. Τσίπρας

Περιοδεία στην περιφέρεια θα πραγματοποιήσει σήμερα και ο κ. Τσίπρας ο οποίος θα βρεθεί στις 11:00 στην αγορά της Κορίνθου, εκκινώντας από τον πεζόδρομο Κολοκοτρώνη και Πυλαρινού. Ο κ. Τσίπρας στον απόηχο της χθεσινής δημόσιας δέσμευσής του για άμεση νομοθέτηση μέτρων για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας θα συνομιλήσει στην Κόρινθο με πολίτες και θα επισκεφθεί καταστήματα της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει την περιφέρεια της Κορινθίας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Όμως τον Ιούλιο του 2019 έχασε με έντεκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ (30,7% έναντι 41,8%) και επιδιώκει να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του με έμφαση σε πρωτοβουλίες για αύξηση των μισθών και αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και της αύξησης της εγκληματικότητας.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου - naftemporiki.gr