Πλέον, είναι ευρέως διαδεδομένο, πως το νερό της βρύσης κρύβει πολλούς κινδύνους για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γεγονός που με τη σειρά του καθιστά αναγκαία τα φίλτρα νερού. Μερικά βλαβερά χημικά, που έχουν βρεθεί μετά από αναλύσεις, είναι τα παράγωγα του χλωρίου, ο μόλυβδος, το αρσενικό, αλλά και φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και φαρμακευτικές ουσίες. Παρ’ όλα αυτά ένας απ’ τους μεγαλύτερους κινδύνους, που υπάρχουν στο νερό της βρύσης, είναι οι ίνες αμιάντου.

Πράγματι, αυτό το στοιχείο είναι από τα πλέον βλαβερά, που εντοπίζονται στο νερό της βρύσης. Οι συνέπειές του στον οργανισμό είναι πολύ σοβαρές, και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει ν’ αμελήσετε την απομάκρυνσή του. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού.

Τι Είναι ο Αμίαντος;

Ο αμίαντος είναι μια λέξη, που αναφέρεται σε τέσσερα ορυκτά, τα οποία συναντάμε στη φύση. Αυτά τα ορυκτά απαντώνται με τη μορφή πολύ μικρών ινών.

Τα ορυκτά αυτά βρήκαν γρήγορα πολλές εφαρμογές στη ζωή μας, αφού έχουν χρήσιμες ιδιότητες. Για παράδειγμα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι εξαιρετικοί μονωτήρες. Δηλαδή, είναι ανθεκτικά στο νερό, σε χημικά στοιχεία, στη θερμότητα, ακόμα και στη φωτιά. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά κράματα και κατασκευές.

Πώς Περνάει στο Νερό της Βρύσης

Με εξαίρεση την περίπτωση, που κάποιος έχει ήδη εγκαταστήσει φίλτρα νερού βρύσης, οι ίνες από’ αυτό το ορυκτό περνούν στο νερό και φτάνουν στο ποτήρι σας. Πως γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι μέσω των σωληνώσεων. Η ανθεκτικότητα που παρουσιάζουν οι ίνες αμιάντου, έκαναν τις αμίαντο- σωληνώσεις μια δημοφιλή επιλογή για το δίκτυο υδροδότησης. 

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, οι σωληνώσεις φθείρονται. Έτσι, οι ίνες αμιάντου περνούν απαρατήρητες στο νερό. Το μεγάλο αρνητικό είναι, ότι δεν φαίνονται με γυμνό μάτι κι έτσι μπορεί να τις καταναλώνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Γιατί Είναι Επικίνδυνες οι Ίνες Αμιάντου

Πλέον είναι γνωστό, πως ο αμίαντος είναι ένα απ’ τα πιο καρκινογόνα υλικά, που μπορεί να υπάρχουν στο νερό της βρύσης. Οι σημαντικότερες ασθένειες, που έχουν συνδεθεί με αυτό το ορυκτό, είναι η αμιάντωση, ο καρκίνος των πνευμόνων και το μεσοθηλίωμα. Όλες αυτές οι ασθένειες είναι πολύ σοβαρές και μπορεί ν’ αναπτυχθούν σ’ ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, οι επιπτώσεις από τις ίνες αμιάντου ενδέχεται να είναι μακροπρόθεσμες. 

Ο Καλύτερος Τρόπος για να τις Αφαιρέσετε

Εφόσον γνωρίζετε τον κίνδυνο που κρύβουν οι ίνες αμιάντου, είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για την αφαίρεσή τους. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι η αποτελεσματικότερη επιλογή που έχετε στη διάθεσή σας.

Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία φίλτρων δικαιολογημένα. Είναι η πιο πρακτική λύση που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Η συσκευή είναι αποτελεσματική και μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα. Επιπλέον, δε χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση και το φίλτρο θέλει αλλαγή μόνο μια φορά το χρόνο.

Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου

Τα φίλτρα κάτω πάγκου είναι μια ακόμα αξιόπιστη και βολική επιλογή. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι χωρούν ακόμα και σε κουζίνες με ελάχιστο ελεύθερο χώρο, αφού τα τοποθετείτε κάτω από το νεροχύτη. Αν και η εγκατάστασή τους είναι λίγο πιο δύσκολη από τα φίλτρα άνω πάγκου, είναι μια βολική επιλογή.

Οι ίνες αμιάντου είναι ένας πραγματικός εχθρός για την υγεία σας. Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν να τις απομακρύνουν αποτελεσματικά, ώστε να πίνετε πάντα καθαρό και υγιεινό νερό με σιγουριά και ασφάλεια.