Λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, ώρα Ελλάδας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και εμπορικό επίπεδο.

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό», ανέφερε ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της επίσκεψής του.

Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 18:00, ώρα Ελλάδας, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» και θέμα θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η οικονομία.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι γεγονός ότι επιχειρείται η χώρα μας να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Στόχος πολύ σημαντικός από πλευράς γεωπολιτικής, οικονομικής και βεβαίως επενδυτικής

Παράλληλα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και στο κομμάτι το πολιτικό, το οικονομικό αλλά και το εμπορικό.

insider.gr