Σε ειδική  εκδήλωση μπροστά από το Λιμεναρχείο του Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης για την εξάμηνη δράση του σκάφους “TyphoonProject”.

H ομάδα του «ΤΥΦΩΝΑ” για έξι μήνες πραγματοποίησε επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των ακτών της Μαγνησίας που είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά μετά τις πλημμύρες.

Η εκδήλωση για την απόδοση τιμής  έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του πληρώματος και εξήρε το σημαντικό τους έργο στην απορρύπανση και αποκατάσταση των ακτών της περιοχής.

Το ίδρυμα εκπροσώπησε η πρόεδρος κ.Εύη Λαζού -Λασκαρίδη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, η Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Ζέτα Μακρή, ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, οι Δήμαρχοι Βόλου, Αλμυρού και Ζαγοράς-Μουρεσίου   Αχιλλέας Μπέος, Δ.Εσερίδης, Κωνσταντίνος Καραγεωργίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Τσίκλος και ο Ταξίαρχος Χρήστος Σπανίδης. Παρόντες επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γεώργιος Ντιζές και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου.