Την μνήμη του πολιούχου της Καρδίτσας, Αγίου Σεραφείμ γιόρτασε η τοπική μας Εκκλησία με διήμερες λατρευτικές συνάξεις.

Το πρωί της Δευτέρας (4/12) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος ενώ ακολούθησε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος μίλησε και για τη ζωή του τοπικού μας Αγίου που γεννήθηκε στην Πεζούλα στα μέσα του 16ου αιώνα, πρόσφερε πολλές υπηρεσίες στην Εκκλησία και το υπόδουλο έθνος, ως Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, κατηγορήθηκε από τους Τούρκους ως συνεργάτης του Μητροπολίτη Λαρίσης – Τρικάλων Διονύσιου του Φιλοσόφου –ή Σκυλόσοφος, όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι στην επανάσταση που έκανε το 1601 και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις 4 Δεκεμβρίου 1601.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε θερμά τους δύο Ιεράρχες για την συμμετοχή τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ (Μετόχιον Ιεράς Μονής Κορώνης) Καρδίτσα τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ακολούθησε λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της ιεράς εικόνας του αγίου Σεραφείμ πέριξ του Ιερού Ναού.

karditsalive.net