Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να επιστρέψει την έδρα του. Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, «επί της ουσίας χθες μάθαμε τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόσωπο του κ. Γεωργούλη».

Αφού έγιναν γνωστές οι πληροφορίες, απομακρύνθηκε «ακαριαία» από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα, η κ. Τσαπανίδου έκανε λόγο για άμεση ανταπόκριση του κόμματος, καθώς όπως τόνισε «ήταν αυτονόητο». «Δεν παίζουμε ούτε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους ούτε με την έμφυλη βία, δεν παίζουμε με την κακοποίηση», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου.

«Η φήμη ήρθε τον Ιούνιο του 2022 και την ερευνήσαμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου, αναφέροντας πως όταν η φήμη έφτασε στην ευρωομάδα και ο Αλ. Γεωργούλης κλήθηκε να απαντήσει, την διέψευσε κατηγορηματικά. «Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου και ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη. Δεν βγάλαμε κάτι από εκεί. Δεν υπήρχε κάποια επιβεβαίωση», συμπλήρωσε.

«Οι εισαγγελικές αρχές καλύπτονται από το απόρρητο, άρα δεν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι», σχολίασε χαρακτηριστικά σχετικά με την έρευνα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την φήμη που αφορούσε τον ευρωβουλευτή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι ερώτημα γιατί η βελγική Δικαιοσύνη κινήθηκε με αργές διαδικασίες σε αυτή την περίπτωση». Στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν δόθηκαν στοιχεία από το κόμμα της.

«Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη, θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον εξέλεξε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπλήρωσε καθιστώντας σαφές πως του ζητήθηκε να επιστρέψει την έδρα του.

naftemporiki.gr