Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμοδίων αρχών για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες δύο εργαζόμενοι, βρήκαν φριχτό θάνατο την περασμένη Κυριακή, σε δύο διαδοχικά εργατικά δυστυχήματα, στο ελασματουργείο της Χαλυβουργίας και σε καρνάγιο στο Τρίκερι αντίστοιχα, τα οποία «πάγωσαν» τη Μαγνησία και το πανελλήνιο.

Για τα ακριβή αίτια των δύο θανάτων, του 28χρονου Μιχάλη Σαββανάκη από το Βελεστίνο που βρήκε τραγικό θάνατο στο ελασματουργείο της Χαλυβουργίας, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, όταν την ώρα που έκανε την επισκευή ενός έλαστρου, άγνωστο για ποιο λόγο ενεργοποιήθηκε τμήμα του μηχανήματος που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι και του 38χρονου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που εργαζόταν σε καρνάγιο στο Τρίκερι, όταν άγνωστο υπό ποιες συνθήκες ακριβώς εγκλωβίστηκε σε αλυσίδες μηχανισμού ρυμούλκησης σκαφών και έχασε τη ζωή του, οι έρευνες γίνονται σε δύο μέτωπα.

Παράλληλα με την έρευνα που γίνεται από τις αστυνομικές αρχές, έρευνα έχει ξεκινήσει και από το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας. Κλιμάκιο ελεγκτών στη Χαλυβουργία έκανε αυτοψία την ίδια ημέρα της τραγωδίας, λαμβάνοντας παράλληλα υλικό από τον χώρο του δυστυχήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φως στα όσα διαδραματίστηκαν πριν το φριχτό δυστύχημα θα δώσει η κατάθεση εργαζόμενου που ήταν επίσης στον χώρο των επισκευών, μαζί με τον άτυχο 28χρονο Μιχάλη.

Στο καρνάγιο, στο Τρίκερι, έγινε επίσης αυτοψία από ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ στον φάκελο της υπόθεσης θα συμπεριληφθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον άτυχο 38χρονο.

Να αποδοθούν ευθύνες ζητούν τα συνδικάτα

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στη Χαλυβουργία δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση των αρχών, για να παρέχουν ανά πάσα στιγμή συνδρομή, ώστε η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα και όπου υπάρχουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν δίχως χρονοτριβή.

Στο πλαίσιο αυτό είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Επιθεώρηση Εργασίας αναμένοντας το πόρισμα που θα συνταχθεί. Ενημέρωση επίσης έχει ζητηθεί και για το δεύτερο τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν μεροκαματιάρη, πατέρα δύο παιδιών.

Βάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)