Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις για έργα υποδομής στα δύο νοσοκομεία της πόλης τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ειδικότερα υπέγραψε 7 συμβάσεις ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ανακαίνισης στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, όπως η ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ, η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς και κάποια ακόμη κατασκευαστικά έργα εντός του ΠΓΝΛ.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να ενημερώνει ότι σε 2,5 μήνες θα τεθεί σε λειτουργία η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ, καθώς ήδη έχει γίνει η πρόσληψη προσωπικού που θα τη στελεχώσει.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της κατασκευής της νέας πτέρυγας στο ΓΝΛ , ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Η νέα πτέρυγα θα στεγάσει, μεταξύ άλλων, εξωτερικά ιατρεία, ενδοσκοπήσεις, χειρουργική, ορθοπεδικά, καρδιολογικη νοσηλευτική μονάδα, τεχνητό νεφρό και μονάδα εμφραγμάτων.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr