Για τους συγγενείς επιζώντων και κυρίως θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ο χρόνος έχει παγώσει σ΄ εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο πόνος ανείπωτος για εκείνους, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ όσοι επέζησαν ξυπνούν ακόμη από τους εφιάλτες. Όλοι τους ζητούν δικαίωση και μέσω μηνύσεων στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, είτε πρόκειται για εργαζόμενους και στελέχη του ΟΣΕ είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

«Ο κόσμος δίκαια εξεγείρεται σ΄ αυτό το σύστημα και ζητά κάτι, που έχει λείψει πάρα πολύ. Ζητά δικαιοσύνη. Εάν στην υπόθεση των Τεμπών δεν αποδοθεί δικαιοσύνη κλονίζεται συθέμελα όλη η ύπαρξη της κοινωνίας μας», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος 23χρονου θύματος.

Στο μεταξύ αισιόδοξα είναι τα νέα, που έρχονται από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση της υγείας της 25χρονης, που είναι πολυτραυματίας και εγκαυματίας. Η κατάσταση της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, έχει επαφή με το περιβάλλον και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μένει εκτός μηχανικού αερισμού. Ο πατέρας σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Σας έχω πει ότι πάμε καλύτερα αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα. Διασωληνωμένη σε καταστολή ήταν και παραμένει διασωληνωμένη αλλά σε ήπια καταστολή. Οικογένεια και γιατροί είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!»

Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιβάτης που επέζησε από τα πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

ertnews.gr