Το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από 78χρονη στη Σούρπη άγνωστοι με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης και το πρόσχημα της πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από συγγενικό της πρόσωπο.

Οι άγνωστοι προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη να τους αφήσει το προαναφερόμενο ποσό σε κάδο απορριμμάτων στις Αλυκές Βόλου και αφού πρώτα είχε μεταβεί με ταξί σε τραπεζικό υποκατάστημα του Αλμυρού, για να κάνει ανάληψη των χρημάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι άγνωστοι τηλεφώνησαν στην 78χρονη το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου. Αρχικά προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, ενημερώνοντάς την πως η κόρη της τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό της ένα παιδί και πως έπρεπε να δώσει 20.000 ευρώ, προκειμένου το συγγενικό της πρόσωπο να μην καταλήξει στη φυλακή.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη δέχτηκε και τηλεφωνήματα από γυναικεία φωνή, η οποία προσποιήθηκε σε έξαλλη κατάσταση την κόρη της, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν να πιεστεί ψυχολογικά και να δώσει τα χρήματα που της ζητήθηκαν.

Τα τηλεφωνήματα των επιτήδειων συνεχίστηκαν επίμονα και τελικά η ηλικιωμένη πείστηκε να δώσει τις 20.000 ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, πήρε ταξί και μετέβη σε τραπεζικό υποκατάστημα στον Αλμυρό για την ανάληψη του ποσού, ενώ στη συνέχεια, κατευθύνθηκε πάλι με ταξί σε σημείο που της υποδείχτηκε στις Αλυκές Βόλου, όπου άφησε τα χρήματα τα οποία είχε βάλει σε σακούλα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

Να αναφερθεί ότι η ηλικιωμένη δεν είναι μόνιμος κάτοικος Σούρπης, αλλά είχε επισκεφτεί για λίγες ημέρες το χωριό της με τον συνταξιούχο σύζυγό της και διέμενε στο πατρικό σπίτι που διατηρεί εκεί.

Η 78χρονη διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, όπως και η κόρη της, για την οποία πίστεψε ότι είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, ενώ βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν μεταβεί στην τράπεζα και στη συνέχεια στις Αλυκές, δεν τηλεφώνησε ούτε στον σύζυγό της ούτε στην κόρη της, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με όσα είχαν συμβεί.

Οι κάτοικοι στη Σούρπη είναι ανάστατοι μετά το νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης, καθώς πριν λίγο καιρό είχε πέσει «θύμα» επιτήδειων με το πρόσχημα το τροχαίου και μια 50χρονη, ωστόσο, οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς την ώρα που έψαχναν τη «λεία» τους σε κάδο απορριμμάτων.

e-thessalia.gr